Správné oteplovačky na snowboard i lyže

Správné oteplovačky na snowboard i lyže

5. února 2011, oteplovačky, kalhoty na snowboard, kalhoty na lyže

Sponzorované odkazy

Myslíte si, že je jedno, jestli si vezmete ty samé oteplovačky na lyže nebo na snowboard? Určitě ne, je totiž důležité zvolit správné oblečení na určitý sport. Snowboarding vyžaduje odlišný pohyb než lyžování, proto potřebujete také odlišné oteplovačky.

Rozdíl mezi oteplovačkami na snowboard a na lyže

Dobré oteplovačky, jak na snowboard, tak na lyžování, by měly chránit před extrémními povětrnostními podmínkami, vycpávky pro případ pádu a měly by být pohodlné a udržovat v teple.

Oteplovačky na snowboard

Typické snowboardové kalhoty jsou volnější a prostornější než lyžařské. Snowboardisté potřebují prostor při pohybu, zvláště když dělají různé skoky a triky. Jsou polstrované na kolenou a hýždích. Pokud jste začátečník, bude se vám taková ochrana hodit.

Oteplovačky na lyže

Lyžařské kalhoty obecně nabízejí stejné výhody jako snowboardové, ale můžete si dovolit těsnější variantu. Stejně jako na snowboardu, tak i na lyžích, oceníte v případě pádu vycpávky v oblasti kolen a hýždí.

Jaké jsou ty pravé

Nejdůležitější je pohodlný střih a kvalitní materiál. Bokovky vypadají sice skvěle, ale v tomto případě je lepší zvýšený pas, aby sníh nepadal za kalhoty. Vodonepropustnost, prodyšnost a voděodolné zipy, to vše by měla být samozřejmost. Sledujte také vodní sloupec, který vám řekne, do jak extrémních podmínek můžete kalhoty použít.

Pravidla vrstvení

Mít správné oblečení pod lyžařskými kalhotami je velmi důležité. Vybrat to správné je na rozdíl od oblečení na horní část těla obtížnější. Je třeba, aby nohy byly v teple, ale nedošlo k přehřátí.

Základní vrstva – odvádí od těla vlhkost, proto nezapomeňte na spodní prádlo nebo jégrovky.

Izolace – drží tělesné teplo a nepropouští venkovní zimu. To zajistí oteplovačky.

Vnější vrstva – chrání před větrem, deštěm a sněhem, ale je zároveň prodyšná. Jedná se o materiál, ze kterého jsou oteplovačky vyrobeny.

Ponožky – odvádí vlhkost a poskytují teplo. Pořiďte si speciální ponožky určené na lyžování.

Zdroj: www.polyvore.com, Hemera / Thinkstock

Autorem článku je Jana A. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu