Večerní šaty pro formální události

Večerní šaty pro formální události

11. února 2011, večerní šaty, dlouhé šaty

Sponzorované odkazy

„Formální večerní oblečení“ znamená pro každého něco jiného. Naštěstí existují sociální a kulturní pravidla, které určují, co přesně nosit na různé akce. Každá dívka chce být krásná a správně oblečená. Vhodné oblečení je takové, které vyjadřuje úctu k dané události, ke všem přítomným a k sobě.

Funkce

Funkcí formálního oblečení je prezentovat. Přestože slovo „formální“ je obvykle spojováno s malými černými a smokingem stejné barvy, nemusíte se toho striktně držet. V každém případě však použijte jednobarevné, nejlépe tmavé syté barvy, i když světlé perlové (na obrázku) také nevypadjí špatně. Barvy, které vdechnou život, použijte na doplňky a šperky. V každém případě zachovejte decentní vzhled.

Vzhled

Formální večerní šaty jsou dlouhé až na zem, mnohdy na nich najdete krajku, taft nebo složité výšivky v tmavé barvě. To je doprovázeno formálním účesem, drahokamy nebo štrasovými šperky, sponky do vlasů a malou kabelkou.

Druh

Šaty, ale vždy nemusí mít délku až na zem. Pokud jste byli pozváni na semi-formál, šaty mohou mít délku ke kotníkům nebo kolenům. Jestliže na pozvánce čtete označení white tie, můžete si být jisti, že se jedná o vrcholně formální záležitost, proto zvolte dlouhou róbu a k té si ještě pořiďte vhodné sako, palerínu nebo štólu, večerní rukavice a nákladné klenoty. Barva, střih, hloubka výstřihu a doplňky jsou na vás. Black tie naproti tomu dovoluje krátké koktejlové šaty, malé černé nebo nadčasové sametové dlouhé šaty vhodné na galavečeře. V tomto případě si můžete dovolit i formální kalhotový kostým, na co ale nesmíte zapomenout, jsou podpatky.

šaty vhodné na událost BLACK TIE

Doplňky

Hodit se vám budou skutečně nebo umělé perly, ale ať už se rozhodnete pro jakékoliv, musíte je použít, jak na krk, tak na zápěstí a nejlépe i do uší.

Štrasové šperky jsou velmi oblíbené, dodávají princeznovský vzhled. Velmi pěkně vypadá štrasový náhrdelník a náramek ve stejném stylu. Nemusíte se bát ozdob ve vlasech, a to v podobě štrasových sponek, diadému nebo korunky.

Večerní rukavice vyžadují jednoduché pravidlo: dlouhé rukavice – dlouhé šaty x krátké rukavice – krátké šaty.

Na závěr ještě připomenu, páskové boty se nesnášejí s punčochami. Ale to vy už přece víte.

Zdroj: www.polyvore.com

Autorem článku je Jana A. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu