Čepice, které využijete i na jaře

Čepice, které využijete i na jaře

15. února 2011, pletené čepice, pletené barety, čepice s ušima

Sponzorované odkazy

Venku je stále ještě chladné počasí a stylového doplňku v podobě pletené čepice je stále ještě potřeba.

Styly zimních čepic

Zimní čepice jsou vyrobeny z různých materiálů, jako jsou vlna, bavlna a fleece. Někteří lidé mají rádi háčkované čepice a co víc, dokonce si je umí vyrobit. Pokud se navíc práce povede, vznikne originální čepice, kterou se budete pyšnit jen vy. Většina zimních čepic se vyrábí jen v jedné velikosti, protože je natahovací a sedí všem.

Čepice – sportovní nebo elegantní

Pletená čepice, která pohodlně sedí na temeni hlavy. Mnoho lidí si letos oblíbilo čepici, doplněnou o pletenou nebo háčkovanou květinu, která se nosí na straně. Na druhé straně se našli i tací, kteří letos opět zůstali u čepice s kšiltem nebo s bambulkou a ani oni neudělali špatně. Výběr čepice totiž záleží na stylu, který nosíte. Pokud nosíte sportovní bundu, zůstaňte u sportovních nebo jednoduchých čepic. Jestliže váš styl není sportovní a je třeba elegantní, můžete si tento romantický trend dovolit.

Pletený baret

Skvělá alternativa pletené čepice je pletený baret, navíc je velmi módní a elegantní. Na přelomu zima/jaro určitě využijete více než dost.

Čepice s ušima

Ať už si vyberete pletenou čepici nebo kombinaci textil a kožešina, můžete si být jisti, že vás klapky po stranách dokonale zahřejí. Hlavně si klapky neuvazujte ani pod bradou, ani na vrcholu čepice. Smějete se? Věřte, že i tohle módní faux pas jsem viděla.

Jak nosit čepici

Nejprve si uvědomte, jaký máte tvar obličeje. Stejně jako brýle nebo jiné doplňky, které umisťujete kolem tváře, musí korespondovat s tvarem obličeje a jinak tomu není ani s čepicí. Pokud máte kulatý nebo čtvercový tvar obličeje, vybere si čepici, která má nízký profil a rovný okraj. Nejlépe je na tom opět oválná tvář, která si může dovolit cokoliv.

Barva čepice je stejná jako barva šály a rukavic. Snažte se, aby barva čepice doplňovala nebo správně ovlivňovala barvu bundy.

Účes se musí čepici samozřejmě přizpůsobit. Nečekejte, že sundáte čepici a váš účes bude stejný jako před odchodem z bytu. Samozřejmě, pokud patříte mezi šťastlivce, kteří mají rovné vlasy, ničeho takového se nemusíte bát, toto se týká účesů, které vznikají tupírováním a lakováním. V každém případě, čepice a rozpuštěné vlasy, je to nejlepší a nejjednodušší řešení.

Zdroj: www.polyvore.com, iStockPhotos / Thinkstock

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu