Šperky Chanel – elegantní klasika

Šperky Chanel – elegantní klasika

28. února 2011, šperky Chanel, náušnice Chanel, náhrdelník Chanel, manžetový náramek s maltézským křížem Chanel

Sponzorované odkazy

Chanel – to nejsou jen parfémy, malé černé nebo typický kostým. Pod touto značkou najdete i elegantní šperky, které jako tečka na závěr dodají každému oblečení šmrnc.

Jednoduchost a originalita

První pohádkovou výstavu jemných šperků uspořádala Chanel v roce 1932. Neotřelý design a blýskavé diamanty, to nemohlo zůstat bez povšimnutí. Vše bylo samozřejmě v Chanel stylu – jednoduché a originální.

Dámský dekolt ale není trezor a stejně krásně se na něm může vyjímat i bižuterie. Chanel proto vedle diamantů představila v meziválečném období také bižuterii podle byzantské inspirace.

Jak nosit Chanel šperky

Náušnice s logem Chanel se styly velmi populární a to hlavně u těch, kteří vyžadují styl a kvalitu. Logo, složené z dvou C, vytočených ven, je jednoduché a elegantní a to je další věc, jež si každý zamiluje.

Pokud se chystáte nosit masivní náramky nebo náhrdelníky, nenoste je společně s jemnými šperky.

Držte se jedné barvy a to zdobte jednoduché oblečení bez potisku. Šperk by měl být ústředním bodem vašeho outfitu.

Na letní večery už jistě máte připravené dlouhé šaty, k nim se bude hodit dlouhý nebo vrstvený náhrdelník, který jim dodá dramatický vzhled.

Kombinovat zlato a stříbro se smí, pokud to dovolí barva oblečení.

Náramek Chanel s maltézským křížem

Na závěr nemůžu vynechat jednu s věcí, které je tolik spjata s Gabriell Chanel a je to náramek s maltézským křížem. Nejznámější fotka s Chanel je ona sama v černých pouzdrových šatech, s korály kolem krku a dvěma náramky na zápěstí – to jsou právě ony.

Manžetový náramek Fulco di Vendura pod značkou Chanel vytvořil vévoda di Vendura ze Sicílie v průběhu třicátých let. Maltézský kříž je symbolem rytířské ctnosti, věrnosti, upřímnosti, odvahy a cti – to vše dodává náramku majestátní kouzlo. Diamanty a perly mu pak vdechnou krásný vzhled. A výsledkem toho všeho je nesmrtelný doplněk krásy, který si prošel několik desetiletí ve světě módy. Věřím, že není zdaleka u konce.

Zdroj: www.polyvore.com

Autorem článku je Jana A. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu