Námořnická: Trička, Plavky, Šaty, Kabát i Čepice

Námořnická: Trička, Plavky, Šaty, Kabát i Čepice

20. února 2011, námořnické oblečení, plavky, námořnické tričko, trend, čepice, kabát, doplňky

Sponzorované odkazy

Existuje několik kousků oblečení, které se postupem času staly módními evergreeny a jsou vlastně pořád in a trendy. Vedle trenčkotů, bílé košile nebo malých černých časů to je i námořnické oblečení. V této typické většinou modro-bílé kombinaci seženete vše od triček po námořnické plavky až k námořnickému kabátku. S blížícím se teplým počasím tento vzor uvidíme v obchodech čím dál častěji a ve vašem šatníku se takovýto kousek nikdy neztratí.

Kde se námořnický vzor vzal?

Kdo jiný mohl poprvé přijít s námořnickým oblečením, než jedna z největších ikon módy Coco Chanel. V roce 1917 poprvé nabídla svým zákaznicím tričko s tímto vzorem a od té doby nevyšlo námořnické oblečení z módy. Oblíbily si ho ženy po celém světě a návrháři ho každoročně zařazují do svých kolekcí s nejrůznějšími obměnami. Námořnický trend je tedy jedním z nejdůležitějších trendů v celé módní historii.

Klasický i moderní vzor

Námořnický vzor se neobjevuje pouze na tričkách. Skvěle vypadají i námořnické šaty, námořnický kabáta, námořnická čepice nebo plavky. Záleží na vašem stylu a samozřejmě také na počasí. Původně byl tento vzor reprezentován modrými proužky na bílém pozadí. Postupem času ale došlo k řadě obměn a objevily se nové variace jako například černé nebo červené proužky. K nejmodernějším pojetím námořnického trendu patří trička s tímto vzorem posetá flitry nebo ta se zvýrazněnými rameny.

Jak námořnické oblečení nosit?

Tento vzor se skvěle přizpůsobí mnoha stylům a tak ho může nosit prakticky každý. Jen bychom neměli zapomínat na to, že vodorovné proužky opticky rozšiřují postavu.

• Klasicky – oblékněte si námořnické tričko a k němu úzké džíny. Na nohy obujte baleríny nebo gladiátorky. Tento nestárnoucí look proslavila už Brigitte Bardot. • Rockově – pruhované tílko zkombinujte s džínovými kraťásky a celý outfit doplňte o cross-body kabelku. Perfektní na letní festival, fanynkou tohoto looku je například Kate Moss. • Romanticky – námořnické šaty nebo sukně budou v kombinaci s barevnou kabelkou vypadat jemně a žensky. Vlasy ozdobte čelenkou nebo mašlí a vyhrajte si s náramky a dalšími doplňky. • Glamour – oblékněte si bílé kalhoty nebo džíny, na nohy obujte vysoké podpatky a podle chuti zvolte buď námořnický pásek a kabelku nebo tílko, přes které přehodíte jednoduché sáčko a glamour look je na světě.

Námořnický styl je nejvíce vidět v létě nebo na jaře, ale to neznamená, že se na jiná období nehodí. V chladnějším období jistě námořnickou čepici nebo kabát využijete. Tento trend byste si rozhodně neměla nechat uniknout. Pokud se kvůli své postavě proužků obáváte, zvolte například doplňky s tímto vzorem – boty, kabelku nebo pásek. Námořnické oblečení se hodí opravdu pro všechny.

Zdroje: www.polyvore.com, Hemera / Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu