Den stvořený pro změnu - nová kolekce Blažek

Den stvořený pro změnu - nová kolekce Blažek

4. března 2011, Blažek, Blažek nová kolekce, obleky Blažek, oblečení Blažek

Sponzorované odkazy

Módní dům Blažek uvádí na trh novou kolekci s názvem „The day“, určenou pro nadcházející sezonu jaro/léto 2011. Základem kolekce je důraz na maximální pohodlí, měkkost, přirozenost, uvolněnost a ležérní vzhled. Revoluční změnu v kolekci zaznamenávají materiály, ale také stále větší podíl separátních sak a kalhot, které vysloveně vyzývají k volnému kombinování.

Přístupy k pánské módě se neustále mění a právě teď přichází ta jedinečná chvíle mezi starým a novým, ta chvíle ticha a napětí – moment mezi minulostí a budoucností, okamžik překvapení… Den něčím zcela nový, den výjimečný, zkrátka den stvořený pro změnu…

Nová kolekce Blažek je velmi variabilní, překvapivá, ale i praktická. „Jedná se o ideální oblečení pro celý den,“ charakterizuje ji ve stručnosti sám autor, designér Roman Humlíček. „Jarní počasí je typické svou proměnlivostí. Ráno přízemní mrazíky, v poledne, když míříte do restaurace za dobrým obědem, již slunce příjemně hřeje. Odpoledne začínají přicházet první kapky a vy ze zaměstnání spěcháte, abyste unikli nevlídnému dešti. Přesně pro tento účel jsou určeny krátké jarní bundy inspirované lodními a motoristickými sporty či pláště, tzv. trenčkoty, které můžete zcela bez obav složit nebo volně odložit na zadním sedadle auta, aniž by došlo k jejich pomačkání.“ Použité materiály se vyznačují lehounkým třpytem s efektem jemného pomačkání a jejich základní filozofií je maximální flexibilita.

Saka jsou velikým tématem nadcházející sezony. „Díky novému pojetí se opět stávají takovými, jaká jsme si je opravdu přáli vždy mít,“ říká Humlíček, „pohodlnými, elegantními a univerzálními.“ Lze je kombinovat se vším, od džín s tričkem až po formální košili s kravatou, popř. s vestou. Kouzlo jejich velikého návratu spočívá v měkkém, promyšleném způsobu zpracování s minimem výztuží a výplní a v kvalitních materiálech v originálních úpravách. Sako se opět dostává do přímého kontaktu s tělem, je přiléhavé a musí sedět, aniž by omezovalo. Je lehké a vzdušné, vytváří dojem „svetru“ a jeho hlavními benefity jsou SVOBODA a příjemný POCIT.

Dvoudílné a třídílné obleky Blažek jsou na vrcholu celého systému pánské módy, kterou značka nabízí. Svým klasickým pojetím jsou předurčeny především k formálním příležitostem. Míru formálnosti však lze nastavit typem použité košile a širokou řadou doplňků. Bez nich, pouze v kombinaci s vhodnou košilí, lze navodit neformální, uvolněný a přitom dokonale elegantní vzhled.

Stále oblíbenějšími jsou v kolekcích Blažek džíny, a proto se stávají inspirací i pro ostatní typy kalhot. V barvách vede tmavý, téměř „syrový“ denim, ale zastoupeny jsou i světlejší odstíny, docílené různými typy oprání, broušení a narušování povrchu pro dosažení autentického vzhledu. A Roman Humlíček doporučuje: „Tmavé džíny je vhodné kombinovat se saky, ty seprané pak nosit k pulovrům a bundám.“

Barvou nadcházející sezony je modrá. Ta přichází ve všech odstínech, od tyrkysové přes blankytnou až po namodralé odstíny holubičí šedi, a objevuje se v kombinacích s přírodními tóny, jako jsou béžová a písková zlatá. Ve vzorování tkanin převažují svěží kára, ale nezapomíná se ani na námořnickým stylem inspirované proužky.

Majitel módního domu Ladislav Blažek závěrem říká: „*Naše značka i kolekce jsou neustále v pohybu a otázky typu „proč tohle lidé potřebují, bude je to zajímat, pro koho to děláme“ musí být neustále v popředí našich pracovních myšlenek.,“* A dodává k tomu: „Proto se také snažíme rozšiřovat stávající pánskou řadu ještě o další nové prvky. Před rokem jsme přišli s obuví, kterou jsme aktuálně doplnili ještě o opasky ze shodných materiálů, dezénů i barev. A teď, zcela nově s jarní kolekcí, uvádíme na trh také tašky.“

Kolekce luxusních pánských tašek citlivě koresponduje s nabídkou oděvů. Jsou v ní zastoupeny jak formální bussines aktovky, tak také ty „trendovější“ z řad city a casual. Vyznačují se vysokou elegancí, netradičním designem a užitnou hodnotou zároveň. Pro jejich výrobu byly vybrány textilní materiály v kombinaci s hovězí kůží z Francie, jež patří mezi ty nejkvalitnější na trhu.

Pro nafocení imageové kampaně ke kolekci „The day“ byla tentokrát přizvána mezinárodní tvůrčí dvojice s uměleckým jménem , tedy německý fotograf René Hallen z Berlína a původem česká fotografka Radka Leitmeritz, kteří v současnosti patří k nejvýraznějším autorům české módní fotografie.

Autorem článku je Ostatní. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu