Nejdražší auto světa v roce 2011?

Nejdražší auto světa v roce 2011?

29. března 2011, nejdražší auta na světě, nejdražší auta, luxusní auta, nejrychlejší auta, super auta

Sponzorované odkazy

Před pár týdny jste si na LuxuryMagu mohli přečíst a žasnout nad nejdražšími mobilními telefony na světě, dnes přicházíme ještě s trochu tvrdším kalibrem, a to nejdražšími automobily na světě. Pokud si myslíte, že na seznamu nejdražších aut to bude samé Ferrari a Lamborghini, mýlíte se, neboť tyto stáje, ať představují absolutní špičku, stále nabízejí „jen“ velmi drahé kusy, ale zdaleka ne ty nejdražší. Pojďme si tedy ty nejdražší krasavce představit a mrknout se na ně zblízka.

5. Ferrari F70

Na pátém místě je podle časopisu Forbes Ferrari F70, který vychází z legendárního modelu F40, avšak ve srovnání s ním, je přirozeně okořeněn o nejnovější poznatky. Cena tohoto super Ferrari je přes 16 milionů korun.

4. Pagani Huayra

I čtvrté nejdražší auto světa pochází ze slunné Itálie, tentokrát je to zbrusu nové Pagani Huayra, které bylo oficiálně představeno 1. března na ženevském autosalonu. Nové Pagani, nesoucí jméno boha větru, oplývá jen samými superlativy. Na první pohled upoutají jeho dramatické tvary, na délku měří 4605 mm, na šířku pak 2026 mm, co je však opravdu překvapující, je jeho hmotnost, která se díky použití karbonu a titanu rovná pouhým 1350 kg. Pohon tohoto supersportu zajišťuje dvanáctivalcový šestilitrový motor, který poskytuje 700 koní a točivý moment 1000 Nm. Z klidu má stovku na tachometru za 3,5 sekundy a maximální rychlost prý dosahuje 370 km/h. Pagani Huayra existuje zatím jen v jednom exempláři a jeho cena byla stanovena na 23,8 miliónů korun.

3. Maybach 62S Landaulet

Pokud si chcete pořídit opravdu stylovou a opravdu drahou limuzínu, není jiné volby než německého Maybachu 62S Landaulet, jehož cena se pohybuje kolem 25 miliónů korun a je tedy zaručeně nejdražší limuzínou na trhu. Tato šestimetrová elegantní bílá kráska s šestilitrovým biturbo motorem s výkonem 612 koní má po vzoru starých limuzín zasouvací střechu nad zadními sedadly a přirozeně oddělený prostor mezi řidičem a cestujícími. Super luxusní interiér je pak více než samozřejmostí.

2. Koenigsegg Agera

Na druhé příčce nejdražších aut světa se umístil švédský supersport Koenigsegg Agera, který se jako jeden z mála vozů může rychlostí vyrovnat či přiblížit Bugatti Veyron, neboť je schopen bez problémů překonat magickou čtyřstovkovou hranici a z nuly na stovku se dostane za pouhé 3, 1 sekundy. Kdo si bude chtít Ageru pořídit, nechť si připraví 28 miliónů korun.

1. Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti je svými super moderními a extra drahými vozy již proslaveno, jen základní verze Bugatti Veyron by v našem žebříčku s klidem obsadila první místo, verze Super Sport však propast mezi Bugatti a ostatními vozy prohlubuje ještě více, neboť toto je zaručeně to nejdražší a nejrychlejší auto na světě. Jeho cena je totiž stanovena na neuvěřitelných 50 miliónů korun a můžete v něm pálit až 430 km za hodinu, přičemž na třistakilometrovou rychlost se dostane již za 15 sekund. 1200 koní pod kapotou pak také není žádná standardní výbava. Sečteno, podtrženo, Bugatti Veyron Super Sport je spíše nedosažitelným přízrakem než autem pro smrtelníky.

Foto: Flickr

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu