Ano či ne? - Pánské kožené kalhoty

Ano či ne? - Pánské kožené kalhoty

26. června 2011, hovězí kůže, buvolí kůže, umělá kůže, Prada, Gucci, kožené kalhoty, kalhoty z kůže, pánské kalhoty, gothic móda. moto kalhoty, motorkářské oblečení

Sponzorované odkazy

Pánské kožené kalhoty jsou především určeny pro drsné motorkáře a pro mnohými nepochopenými metalisty a gothiky neboli gothy. Mnohým lidem připadají lidi na ulici v kožených kalhotách zvláštní a divní, ale ve skutečnosti jsou to především lidi, kteří mají styl a smysl pro módu.

Je pravda, že s dámskými koženými kalhotami se v poslední době roztrhl pytel, ale u pánů žijících v Čechách jsou stále ještě neobvyklé. V zahraničí už rozjeli éru pánských kožených kalhot světoznámé značky, jako jsou Prada nebo Gucci. Ujali se jich ale zatím jen slavné celebrity (nepočítám samozřejmě rockové hvězdy, pro které jsou kožené kalhoty též typické), mezi kterými jsou například zvučná jména jako Enrique Iglesias, Brad Pitt nebo Orlando Bloom. Já osobně vidím v pánských kožených kalhotách módní hit budoucích pěti let. A to nejen v zahraničí, ale i tady v České republice.

Velice důležitý je u pánských kožených kalhot materiál. Samozřejmě, že je všem jasné, že se vyrábějí z kůže, ale velice podstatné je, o jaký druh kůže tu jde. Snad nejčastěji používaná kůže pro výrobu kožených kalhot je kůže hovězí, která je velice jemná, ale přitom velice kvalitní. Považuje se za nestárnoucí klasiku a buďte si jisti, že výrobky z této kůže vám vydrží pekelně dlouho. Dále se kalhoty mohou vyrábět z buvolí kůže, která je též velmi kvalitní. Dá se říci, že buvolí kůže je pro nás tak trochu exotická, ale ceny kalhot z ní vyrobené se od kalhot z hovězí kůže moc neliší. Nakonec se nevyhneme ani koženým kalhotám, které jsou z umělé kůže. Jejich životnost se od pravých kožených kalhot dost liší, ale stejně tak se liší i jejich cena, která je podstatně nižší a u mnohých zákazníků bohužel většinou rozhoduje.

Gothic

Gothic móda se vyvinula z gotické a renesanční módy. Je často označována jako temná, depresivní, děsivá ale také romantická. Holduje barvám černé, rudé, tmavě modré a někdy i purpurové. Gothickou módu reprezentují u dam korzety a krajkované sukně a u pánů upnutá trika a aktuální kožené kalhoty. A takovéto goth pánské kožené kalhoty nejsou jen tak ledajaké. Většina je vyráběna z kvalitní pravé kůže, která má také většinou černou barvu. Pánské kožené goth kalhoty mohou být hladké upnuté bez zbytečných doplňků, ale také velmi zdobené. Mohou mít prošívané kolena a šněrování na nohavicích či v pase, což vám zaručí, že se kalhoty perfektně přizpůsobí vaší postavě. Některé jsou zdobeny kovovými přezkami, ozdobnými zipy anebo popruhy. Tyto kožené kalhoty si můžete zakoupit, i když nejste fanuškami gothic stylu a neposloucháte gothic metal či jinou podobnou hudbu. Jestliže si dobře pohrajete s doplňky a vhodným oblečením, možné je určitě vše.

Moto

Pro motorkáře nejsou kalhoty z kůže nejlepším oblečením jen tak. Kůže je vysoce kvalitní materiál a je těžké ji jakkoli poškodit. Důležité ale také je, že působí dost drsně a neobvykle. Některé motorkářské kožené kalhoty mají i speciální vyztužení kvůli případu, že by motorka nečekaně zklamala a došlo by k nehodě. Ani u nich se ale nezapomíná na módní krásu, a proto jsou některé moto kožené kalhoty doplněny šněrováním nebo přezkami. Velmi pěkné jsou také ty, které zdobí obrázky plamenů, lebek či jiných drsných vzorů.

Zdroje: www.2hmoto.cz www.metalshop.cz www.polyvore.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu