Punkové oblečení - styl pronikající do módního světa

Punkové oblečení - styl pronikající do módního světa

25. května 2011, www.methalshop.cz, punk, punková móda, punkové oblečení, punkové líčení

Sponzorované odkazy

Oblékání vyjadřuje naši náladu, životní postoj, tvůrčí myšlení a často i zaměstnání, které vykonáváme. To, co máme na sobě může být také zdrojem obdivných či posměšných pohledů. Móda vyvolává emoce, dává nám svobodu. Jedním ze směrů, respektive životních postojů, jenž naplňuje všechny výše uvedené prvky, je punk.

Punk spojuje mnoho tvůrčích činností. Punk je hudba, móda, osobitá kultura. Dává možnost odlišit se a nejít slepě s davem – být originální a hlavně nekomerční. Obecně punk odsuzuje násilí, rasovou nesnášenlivost a zažité konvence.

Královnou punkové módy je Vivienne Westwood, návrhářka, kterou zná celý svět. V době, kdy jsou populární cvočky, jiné kované ozdoby, zipy a do popředí se dostává svoboda oblékání, je punkové oblečení velmi populární.

Oblečení doplňuje výrazné punkové líčení a šokující účesy. Punkeři nosí převážně nepřehlédnutelné číro nebo „kohouty“. Jejich styl je označován za provokativní.

Není těžké poznat punkový styl – pokované a ocvočkované tašky, placky, bundy (převážně kožené bundy, tzv. křiváky), těžké punkové boty. Typické jsou také výrazné náramky se špičatými cvočky a pokované pásky.

Inspiraci najdete v methalshopu!

Internetový obchod www.methalshop.cz nabízí rozmanité druhy oblečení a doplňků pro muže i ženy. Například trička s nápisy či motivy slavných hudebních skupin.

Milovnice punkového stylu si mohou vybrat boty na nebezpečně vysokých podpatcích, kabelky nebo i sponky do vlasů.

Mužské pohlaví potěší pohodlné kalhoty ležérního střihu a ty odvážnější se jistě rádi poohlédnout po stylovém kiltu, v němž lze také vyrazit na punkový koncert, protože punkový styl nezná hranic. Ovšem největší úspěch budou mít zřejmě roztrhané jeany, což jsou typické punkové kalhoty.

Pokud tedy nechcete jít s davem, rozhodně vyzkoušejte nějaký z prvků punkové módy. Stačí jen dozdobit tenisky nápaditými cvoky, pořídit si „křivák“ a nebo doplnit outfit spínacími špendlíky. Odvážnější mohou zkusit jedinečný punkový účes a poohlédnout se po pravém punkovém oblečení. Punková móda je zpět!

Zdroj: www.methalshop.cz , Thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii doplňky a kosmetika.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu