Oblečení na squash či tenis?

Oblečení na squash či tenis?

24. května 2011, oblečení na squash, oblečení na tenis, tenisové oblečení, squashové oblečení

Sponzorované odkazy

Dnes už si vůbec nedokážeme představit, že před sto léty hrály ženy a dívky tenis v sukních v délce až do poloviny lýtek a s dlouhými rukávy. Neuvěřitelné! A představte si, že ještě před tím musely tenistky nosit sukně dlouhé až na zem, živůtek se stojáčkem a korzet. Když si tenis oblíbila vyšší vrstva, neexistovalo sportovní oblečení, a proto se tenis hrál v běžném oblečení. Jistě je vám jasné, že ženy v tomto naprosto nevyhovujícímu oblečení byly ve velké nevýhodě. Na větší pokrok v dámské tenisové módě si musely počkat až do 20. let 20. století, kdy se na kurtu mohly objevit v odvážnějším úboru. A pak už to šlo rychle, v 30. letech se sukně zvedla nad kolena, ve 40. a 50. letech jich byly v tenisovém světě krátké rukávy a krátké nohavice, a když v 60. letech přešly do módy minisukně, musel se zákonitě tento trend promítnout i do tenisové módy.

Na tenisový kurt nejen v bílé

V 70. letech se zrodily sportovní značky Lacoste, Fred Perry a Fila, na které se spoléháme v tenisovém oblečení dodnes. I když bílá barva naprosto vládne všem kurtům, nemusíte se bát obléci si na příští klání zelenou, červenou, modrou nebo zkrátka jakoukoliv polokošili, jež máte ve svém šatníku. Výhodné jsou jasné světlé barvy, které se tolik neprohřívají na sluníčku, ale samozřejmě se jim nemusíte bránit ani na oblečení na squash.

Dámské šaty

Dámské tenisové šaty můžete sehnat v různých stylech a barvách. Tenis je odedávna společenská událost a sport vyšší vrstvy, tak vybírejte tenisové oblečení pečlivě. V dnešní době můžete s klidným svědomím odhalit kolena i ramena, což je v horkém letním období velká výhoda. Mnohdy svým oblečením můžete trochu odvést soupeřovo soustředění na hru. Oblečení na tenis má své místo v každém sportovním obchodě a kvalifikovaný personál vám jistě poradí to pravé pro vás. Tenisové a squashové oblečení se od sebe neliší, rozdíl můžete najít až mezi tenisou a squashovou obuví.

Důležité je skoro vše

Na tenis je důležité mít dokonalou raketu, kvalitní boty a funkční materiál. Nejvhodnější materiál je bavlna a další přídavné materiály, které odvádějí vlhkost od těla, abyste se stále cítily pohodlně a svěže a mohly se soustředit jen na hru. Také boty se vyrábějí s určením výhradně jen na tenis. Prošly si několikaletým vývojem, tak jim můžete věřit. Jen v těchto botách bude vaše noha v bezpečí před nepěkným úrazem.

Zdroj: www.polyvore.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu