Lonsdale – nejen oblečení a boty

Lonsdale – nejen oblečení a boty

27. května 2011, Lonsdale London, Oblečení Lonsdale, mikiny Lonsdale, Lonsdale bundy, Lonsdale boty, Lonsdale

Sponzorované odkazy

Lonsdale London je sportovní značka zaměřená nejvíce na box a byla založena roku 1960 v Londýně. Bývalý boxer Bernard Hart založil společnost Lonsdale původně pro boxovací nářadí, a postupně se zde začalo vyvíjet i oblečení. Odkud se ale vzal její název? Společnost byla pojmenována podle hraběte z Lonsdale, který v roce 1891 založil první organizované boxerské zápasy s rukavicemi.

Značka se ihned po svém zavedení na trh stala velmi populární. Z velké části se o to zasloužili známé osobnosti, které ji představily veřejnosti i na svých turné. Osobnosti, které nosily oblečení Lonsdale: Paul McCartney, Gregory Peck, Paul Weller, Anthony Quinn a Tony Curtis.

V roce 1990 se značka rozšířila i na evropský trh a po 8 letech také do Austrálie. Na začátku nového milénia si značka získala velkou oblibu mezi evropskými neonacisty – údajně pro čtyři písmena NSDA – zkratka „Nationalsozi­alistische Deutsche Arbeiterpartei – název německé nacistické strany.

Lonsdale na to však reaguje anti-rasistickými akcemi a kampaněmi, odmítá se řadit mezi prodejce s neo-nacistými produkty. V roce 2003 představuje Lonsdale kolekci „Lonsdale miluje všechny barvy“ – dává tím veřejnosti najevo, že svět není jen černý a bílý.

Kolekce jaro/léto 2011

Trička Lonsdale

Trička Lonsdale jsou ležérní, většinou s velkým nápisem přes hrudník a malým znakem v levém dolním roku, málokdy chybí král zvířat – lev, který patří do typického znaku. Trička jsou velmi příjemná a pohodlná na nošení. Jistě oceníte i jejich všestrannost, hodí se jak do posilovny, tak i na každodenní nošení.

Mikiny Lonsdale

Mikiny Lonsdale jsou ideální pro trénink i běžné nošení. Měkká fleecová podšívka zajistí příjemné teplo a komfort, který zajistí většinou z 65% polyester a 35% bavlna.

Bundy Lonsdale

Lonsdale bundy jsou velmi pečlivě propracované a designově dosti nápadité. V kolekci se objevují velmi trendy kousky, jako jsou třeba basketbalové bundy v retro stylu s vyšitým logem na zádech, kontrastními rukávy a pruhovanými náplety kolem krku, v pase a na rukávech. Některé větrovky se svým designem blíží značkám Nike nebo adidas.

Boty Lonsdale

Lonsdale boty na box jsou ušity z kvalitní kůže a poskytují podporu a bezpečí vašich nohou v ringu i mimo něj.

Zdroj: www.lonsdale.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii obuv, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu