Kontaktní čočky nejen na léto

Kontaktní čočky nejen na léto

30. května 2011, jednodenní kontaktní čočky, měsíční kontaktní čočky, barevné čočky, crazy čočky, torické čočky, kontaktní čočky, kontaktní čočky e-shop, kontaktní čočky Johnson & Johnson, kontaktní čočky Ciba Vision, kontaktní čočky Cooper Vision

Kontaktní čočky jsou jednou z moderních zdravotních pomůcek, bez které by si dnes spousta lidí, mezi které patřím i já, nedokázala svůj každodenní život již představit. Přinášejí nám komfort, který s brýlemi, které se v zimě zarosí pokaždé, když přijdete z venku do teplé místnosti, či v létě, kdy si chcete užívat sportu a vodních radovánek, jen těžko najdete. Já osobně sahám po brýlích už jen velmi zřídka. Ten, kdo jednou kontaktní čočky zkusil, se jich už jen těžko vzdá.

Pokud však stále nad nošením kontaktních čoček váháte například proto, že si myslíte, že byste měli problémy s aplikací, není nic jednoduššího, než to vyzkoušet a věřte mi, že po pár (a to doslova) pokusech už pro vás aplikace kontaktních čoček bude hračka. Navíc Vám opravdu dovolí věnovat se jakékoliv činnosti, při které by Vám brýle překážely, ať už jsou to různé sporty či například teď v létě koupání a dovádění ve vodě, nemluvě o slunečních brýlích, při jejichž výběru se nemusíte s čočkami omezovat už jen na ty dioptrické. Další výhodou kontaktních čoček je, že nejsou vidět, tudíž nikdo neví, že jste krátko či dalekozrací a pokud Vám brýle vadí kvůli vzhledu, jsou čočky tou nejlepší volbou. Pokud mluvíme o vzhledu, nemusíte se jen nutně omezovat na čiré kontaktní čočky, ale můžete si opatřit i ty barevné a být tak každý den trochu jiní. Ať už budete chtít jen zvýraznit přirozenou barvu svých očí, či ji kompletně změnit, či vyzkoušet bláznivé kontaktní čočky neobvyklých barev či s obrázky, které využijete na party apod. Barevné čočky pak můžou zakoupit i ti, kteří zdravotní problémy s očima nemají, jelikož se vyrábí spíše ty nedioptrické.

Druhy kontaktních čoček

Existují různé druhy kontaktních čoček, které se většinou odlišují podle doby, po kterou je můžeme používat. Můžete si tak vybrat jednodenní kontaktní čočky, které jsou vzhledem k tomu, že je měníme každý den nejbezpečnější a pro oko nejzdravější, jelikož nemají čas na to, aby se na nich usazovaly nečistoty apod. Bývají však také nejdražší. Dále existují i čtrnáctidenní čočky či měsíční kontaktní čočky, u kterých byste měli zvlášť dbát na to, abyste nepřekračovali doporučenou dobu použitelnosti.

Krátkozrakost a dalekozrakost může být často doprovázena i astigmatismem a pro odstranění této vady existují tzv. torické čočky, které vyrovnávají nepřesnosti Vaší rohovky, aby se světelné paprsky ve Vašem oku potkávaly v jednom bodě jak mají a vy tak neviděli rozmazaně.

Johnson & Johnson

Kontaktní čočky Johnson & Johnson patří mezi jedny z nejprodávanějších na světě, a to díky svým vynikajícím vlastnostem, jako je mimořádná propustnost kyslíku, špičková optická kvalita a unikátní výrobní postup, jež Vám zaručí maximální pohodlí při jejich nošení. Navíc všechny kontaktní čočky Johnson & Johnson obsahují UV filtr, který Vaše oči ochrání před UV zářením.

Ciba Vision

CIBA VISION už více jak dvacet let pracuje na tom, aby Vám poskytovala, co nejvyšší míru komfortu, a to i s oční vadou a jelikož je Ciba Vision součástí koncernu švýcarské firmy Novartis, který vznikl sloučením dvou farmaceutických gigantů Sandoz a CIBA Geigy a stále se soustřeďuje na výzkum vývoje kontaktních čoček můžete si být jisti, kontaktní čočky Ciba Vision disponují tou nejvyšší kvalitou.

Cooper Vision

Trpíte astigmatismem? Pak jsou pro Vás kontaktní čočky Cooper Vision to nejlepší, co můžete mít. Cooper Vision je jednička na světě ve výrobě torických čoček, a to vše za příznivou cenu.

Zdroj: http://www.profi-oci.cz/, Jupiterimages/Go­odshot/Thinkstock

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu