V klobouku letos zazáříte! / Klobouky a kloboučky

V klobouku letos zazáříte! / Klobouky a kloboučky

4. června 2011,

Sponzorované odkazy

Chcete ještě letos pořádně zazářit? Potom si musíte koupit módní klobouk či klobouček, který je hitem tohoto roku. Bez klobouků se v minulých stoletích ženy neobešly a nevyšly by bez něj na ulici. Je veliká škoda, že se od tohoto úžasného módního doplňku odpustilo, ale doufám, že se to letos změní. Klobouky ženám sluší a zvýrazňují jejich ženskost. A velikou výhodou je, že je jich široká škála.

Klobouky se zaprvé rozdělují podle materiálu, z kterého jsou vyrobené. Je jich ohromné množství, a proto je velice těžké si vybrat. Ceny mezi meteriálově rozdílnými klobouky se trochu liší, ale rozdíly se pohybují jen v řádech stovek. Prvním velice oblíbeným materiálem je zaječí a králičí srst, kterou velice ocení milovníci módy, ale ne milovníci zvířat. Velmi časté jsou též klobouky a kloboučky ze sisalové sítě. Sisal je textilní vlákno které se získává z listů rostliny agáve sisalové. Je velice exotická, a proto si také za klobouky z ní vyrbené trochu připlatíte. Další materiály už jsou všem velmi známé, a tudíž je netřeba podrobně představovat. Jsou jimi sláma, filc, látka a samet.

Slaměné klobouky – slamáky

Snad nejznámějším kloboukem je slamák. Je velice vkusný a velice levný. V životě by jste nevěřili kolik krásy se dá z tak jednoduchého materiálu vyrobit. Když se řekně slaměný klobouk, neznamená to klobouk se třemi dírami, který má na sobě strašák v zelí. Dnes se již sláma barví a přikrášluje a i když je to vše ruční práce, klobouky mají vždy krásné efektní vzory. A jestliže vám nebude stačit ani tohle, pořiďte si slaměný klobouk zdobený háčkovanou, látkovou či saténovou květinou. Velmi pěkně vypadají i slamáky zdobené roztomilými korálky. A slaměné klobouky se, věřte nebo ne, hodí i do společnosti. Kupte si takové, které jsou přikrášlené bižuterií či flitry.

Pánské klobouky

S pány je to v tomto ohledu o něco složitější , jelikož málokterý z nich si potrpí na tak extravagantní módní kus, jako je třeba klobouk. Za poslední roky se sice vyšplhaly pánské klobouky na vysokou příčku, ale na té šlo spíše o klobouky á la Sámer Issa, které skutečně nesplňují pravý účel klobouků, který je především chránit přes slunečním zářením a bránit všemožným úpalům. Opuste od těchto nefunkčních módních doplňků a pozorně čtěte! V létě se nebudete moci stydět vyjít v klasickém módním slamáku, ve kterém budete šik a chráněn. Na výrobu pánských klobouků se často používá také již zmiňovaná králičí srst. A v takovémto klobouku, který je například zdoben úzkým koženým páskem, si můžete vyjít opravdu kamkoli.

Zdroje: www.shopstyle.com www.net-a-porter.com Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu