Kontaktní čočky: Aby oči lépe viděly

Kontaktní čočky: Aby oči lépe viděly

1. června 2011, kontaktní čočky, čočky, torické čočky, měsíční kontaktní čočky, jednodenní kontaktní čočky, Profi oči, kontaktní čočky Johnson and Johnson, Ciba Vision, Cooper Vision

Kontaktní čočky se vyznačují dvěma skutečnostmi. Zaprvé, výborně řeší problém s nedostatky, pokud jde o kvalitu zraku. Zadruhé, svůj význam mají také po stránce takříkajíc estetické. Pokud si myslíte, že vám brýle nesluší, máte již nějakou dobu jednoduchou možnost, jak se jejich nošení vyvarovat. Kontaktní čočky představují nejen módní doplněk, ale obecně výbornou alternativu pro všechny, které již zastihly negativní důsledky informačního věku, kdy naše oči jsou stále více a více namáhány a jejich zapojení do nejrůznějších sfér lidského bytí vyžadováno.

Pokud bychom měli doporučit několik obecných rad, jak vybrat vhodně ty správné kontaktní čočky, mohli bychom zdůraznit tyto body. V prvé řadě je určitě lepší přimknout se k osvědčeným značkám, které prokazují dlouhodobě svou kvalitu. Mezi takové značky patří například kontaktní čočky Ciba Vision, kontaktní čočky Cooper Vision a kontaktní čočky Johnson and Johnson, které nepochybně mají renomé. Kvalitou čoček míníme jednak to, že výborně poslouží svému účelu, jednak to, že vydrží podle svého charakteru.

Čočky podle doby používání můžeme mít například jako měsíční kontaktní čočky a jednodenní kontaktní čočky. Jednodenní kontaktní čočky přirozeně používáme každý den nové. Jen je vyjmeme z obalu, nasadíme a můžeme vyrazit do světa. Na druhou stranu, komu se nechce tento rituál podstupovat, může používat čočky měsíční. V obou případech určitě, při správném používání, budou zaručeny požadavky na bezpečnost i účelnost.

Před používáním kontaktních čoček bychom se ovšem neměli spoléhat sami na sebe, ale měli bychom se poradit s lékařem. Vyšetření by mělo předcházet používání kontaktních čoček, které tak pomůže definovat, jaké kontaktní čočky budou pro vás ty pravé. Existuje totiž množství očních nemocí a vad, které je třeba zohlednit. Do této kategorie jsou například řazeny torické čočky, které řeší problém se zakulacenou rohovkou. Tak jako tak, kontaktní čočky může vyzkoušet každý. Rozhodně to má význam.

zdroj: http://www.profi-oci.cz/
foto: Stockbyte / Thinkstock

Autorem článku je Vašek. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu