Kontaktní čočky - ideální na letní sezónu

Kontaktní čočky - ideální na letní sezónu

4. července 2011, kontaktní čočky, kontaktní čočky Johnson & Johnson, jednodenní kontaktní čočky, mesíční kontaktní čočky

Teploty stoupají a vy máte každým dnem větší chuť osvěžit své tělo někde u rybníku či na koupališti. Pokud však patříte mezi ty, kterým nebyl darován perfektní zrak a nosíte dioptrické brýle, vodní radovánky se pro vás mohou stát i docela nepříjemné. Není však jednodušší řešení, než opatřit si kontaktní čočky, se kterými uvidíte ostře všude, ať už si užíváte vodních sportů, nebo se jen tak cákáte v moři či v bazénu. Léto je tou nejvýhodnější dobou, kdy si kontaktní čočky obstarat a až je vyzkoušíte, uvidíte, že se jich nebude chtít vzdát v žádném z ročních období.

Určitě se mezi vámi najdou tací, kterým se do čoček nechce, protože se obáváte jejich aplikace. Chápu, že představa, že se dotýkáte vlastního oka, může být nepříjemná, ale sami uvidíte, že tento pocit se rychle vytratí a po pár pokusech budete aplikaci kontaktních čoček zvládat již bez problémů. Pokud váháte z důvodů finančního, není k tomu vůbec žádný důvod. Celoživotně vás brýle sice vyjdou levněji, ale se svobodou a volností, které vám dopřejí kontaktní čočky, se to nedá srovnat. Navíc existují různé druhy kontaktních čoček, které se liší jak dobou použitelnosti, tak i cenou. Obecně platí, že nejdražší jsou čočky jednodenní, avšak tyto čočky jsou pro vaše oko nejzdravější a nejbezpečnější, jelikož nemají čas na to, aby se na nich usazovaly nečistoty apod. Dále existují i čtrnáctidenní čočky či měsíční kontaktní čočky, u kterých byste měli zvlášť dbát na to, abyste nepřekračovali doporučenou dobu použitelnosti.

Nejčastějšími očními vadami jsou krátkozrakost a dalekozrakost, ty však můžou být často doprovázeny i astigmatismem a pro odstranění této vady existují tzv. torické čočky, které vyrovnávají nepřesnosti Vaší rohovky, aby se světelné paprsky ve Vašem oku potkávaly v jednom bodě, jak mají a vy tak neviděli rozmazaně.

Od vynálezu měkkých kontaktních čoček již uběhlo přes 40 let a k jeho vynálezcům Ottovi Wichterlemu a Drahoslavu Límovi se přidali další vědci, kteří neustále pracují na vývoji v tomto sektoru. Mezi takové patří i firma Johnson & Johnson. Kontaktní čočky Johnson & Johnson patří mezi jedny z nejprodávanějších na světě, a to díky svým vynikajícím vlastnostem, jako je mimořádná propustnost kyslíku, špičková optická kvalita a unikátní výrobní postup, jež Vám zaručí maximální pohodlí při jejich nošení. Navíc všechny kontaktní čočky Johnson & Johnson obsahují UV filtr, který Vaše oči ochrání před UV zářením. Mezi další, kteří pracují na tom, aby Vám poskytovali, co nejvyšší míru komfortu, je firma Ciba Vision. Kontaktní čočky Ciba Vision disponují tou nejvyšší kvalitou. A pokud trpíte astigmatismem, tak jsou pro Vás nejlepší kontaktní čočky Cooper Vision. Cooper Vision je jednička na světě ve výrobě torických čoček, a to vše za příznivou cenu.

Zdroj: www.profi-oci.cz, Comstock / Thinkstock

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu