Malé černé / Šaty, které nikdy nevyjdou z módy!

Malé černé / Šaty, které nikdy nevyjdou z módy!

23. září 2011, šaty do tanečních, šaty na party, sexy šaty, koktejlky, dámské šaty, společenské šaty, letní šaty, šaty 2011, Ludot Didier, Gabrielle Chanel

Sponzorované odkazy

Říká se, že v garderóbě každé ženy by nemělo chybět několik základních kousků – převážně se jedná o basic džíny, bílé tílko (pro volnočasové chvíle) a o koktejlky (pro chvíle slavnostnější). Ať už považujeme za základní kousky šatníku každý něco jiného, jedny „malé černé“ jsou jakýmsi obecně platným společenským dogmatem. V různých velikostech i střizích si stále zachovávají kouzlo a působí neobyčejně smyslně. Pokud ještě koktejlky postrádáte, můžete se pro letošní sezónu inspirovat právě tímto článkem. Dámské šaty v černé barvě využijete v jakémkoliv ročním období a party sezóna se neúprosně blíží.

Dva velikáni malých večerních – Ludot Didier a Coco Chanel

S pojmem „malé večerní“ se mi pojí hned dvě jména módních velikánů. Vím, že koktejlky dnes seženeme téměř u všech výrobců módních značek, nicméně pro mne dosahují geniality koktejlky, které vytváří Ludot Didier. Proslul zejména jako sběratel vintage rób a chlubit se může spoluprací s mnoha muzei. Svou vlastní značku založil v roce 1999, kdy se soustředil pouze na linii malých večerních šatů.

Nelze opomenout stvořitelku koktejlek Coco Chanel, poprvé je představila ve své kolekci v roce 1926. Její „malé večerní“ jsou známé jako černé s dlouhými rukávy a délkou po kolena. Zkrátka nestárnoucí klasika, jenž zřejmě nikdy neztratí kouzlo.

Za osobnost, které nejvíce slušely koktejlky považuji Edith Piaf. Kdysi jsem její fotku objevila v nejmenovaném magazínu a vypadala naprosto úchvatně.

Kde pořídit koktejlky?

Téměř každý butik se společenskou módou nabízí ve svém sortimentu společenské šaty a mezi nimi i koktejlky. Samozřejmě luxusní módní domy jako je např. Dior nebo Armani skýtají skvosty v provedení i kvalitě. Inspiraci lze hledat i na internetu, ale pamatujte, že „malé večerní“ je nezbytné vyzkoušet. Nicméně bohatou inspirací může být internetový obchod www.milanoo.com .

Jedinečnost malých černých večerních šatů spočívá také v jejich variabilitě. Stačí vhodné doplňky a nemusíte se bát obléknout je do práce či do města (pokud se jedná o zcela jednoduché koktejlky) nebo je využít jako letní šaty.

Stále svůdná krajka

Nebojte se zkusit něco odvážnějšího. Krajka je stále v módě a působí velmi sexy. Dokonale ozvláštní každé koktejlky.

Podobně jako krajka se drží v zájmu pozornosti skládané sukýnky. Sice často vzbuzují dojem rozverné školačky, ale v podání černých koktejlek budí dojem pouze lehce koketní.

Zdroj: www.milanoo.com, www.shopstyle.com, Hemera / Thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu