Retro šaty à la 50. léta

Retro šaty à la 50. léta

12. července 2011, dámské šaty, letní šaty, retro šaty, krátké šaty, šaty, retro, 50. léta

Sponzorované odkazy

Jistě jste si již všimly, že v letních kolekcích se objevují šaty ve stylu 50. let minulého století. V té době se kladl důraz na křehkost i temperamentní ženskost. Ideálem se stala silueta přesýpacích hodin – velmi úzký pas a plné sukně. Za atraktivní se považovaly holá ramena a nohy. Jasné barvy a barevný potisk byl v módě zejména v Americe.

Z letní kolekce Mango

Šaty ve stylu 50. let zvýrazňují vosí pas, tak zapomeňte na boky a pásek tentokrát stáhněte o kousek výše. Dobrou zprávou je, že nabíraná sukně schová velké pozadí a délka pod kolena zakryje křivé nohy. Jestliže zvolíte tříčtvrteční délku rukávů, můžete tak vhodně zamaskovat i silné paže.

Swing šaty v délce ke kolenům nebo i pod kolena jsou velmi populární. Výstřih do V a zavazování za krkem perfektně zdůrazňuje vaše přednosti. Pokud to vaše pevná ňadra dovolují, neberte si podprsenku vůbec nebo zvolte takový střih podprsenky, který vytvaruje dekolt, ale není vidět.

Zkuste také košilové šaty s rovnou úzkou sukní. Pokud možno, snažte se vybírat košilové šaty s límečkem a bez rukávů. Opět je důležité zvýraznit pas, a to pomocí tenkého pásku.

Puntíky, ty k 50. létům také neodmyslitelně patří. Vybrat si můžete jak bílé puntíky na tmavém podkladu, tak i tmavé puntíky na bílém podkladu. K tomuto vzoru se hodí doplňky, které napodobují kulatý vzor, například korále.

Doplňky

Boty noste s otevřenou špičkou a vysokými úzkými podpatky. Barva podpatků by měla být vždy tmavší než oblečení, v opačném případě by tato maličkost mohla zapříčinit nežádoucí tvarování vašich nohou.

Kabelky volte co nejmenší, nejlépe psaníčka. Slušivé jsou malinké kabelky s dlouhým řetízkem, které se nosí přes rameno, nikdy ne křížem. Do kabelky si nezapomeňte přidat ještě červenou rtěnku, pro úpravu vašich rtů během dne.

A co se účesu týče, můžete se inspirovat u Audrey Hepburn, to znamená krátké vlasy a natupírované natupírované účesy, často do svázané do culíku.

Zdroj: www.mango.com, www.newyorker.de

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu