Puntíky nebo proužky?/ trendy plavky 2011

Puntíky nebo proužky?/ trendy plavky 2011

13. července 2011, proužkované plavky, pruhované plavky, puntíkované plavky, retro plavky, plavky slevy, dámské plavky, plavky léto 2011, plavky 2011, puntíky, proužky, léto 2011

Sponzorované odkazy

Pod pojmem léto si téměř každý představí slunce, pláže a koupání.To se samozřejmě neobejde bez náležitých kousků oblečení, jako jsou lehké vzdušné šaty, velký klobouk, sluneční brýle a samozřejmě plavky. Každý doma nějaké má, někdo si je kupuje jen tak, podle líbivosti, zatímco existuje spousta lidí, kteří spíše podléhají trendům. Jste taková i vy? Neváhejte a vydejte na honbu po trendy plavkách. Navíc se vám nakupování v letních slevách vyplatí více než jindy.

HRAVÉ PUNTÍKY

Chcete následovat slavné a sexy pin-up girls? Pořiďte si plavky s puntíky. Nejčastěji se objevují v modro-bílé variantě s červenými detaily a každopádně vysokým pasem. Retro stylem se tak můžete přiblížit k hollywoodským hvězdám 50. let, jako byly třeba ikony Marilyn Monroe nebo Jane Russel. Pokud si libujete v šedesátkách, i pro vás jsou plavky s puntíky řešením. Nemusíte se ale trápit výběrem, zabodujete výběrem jakýchkoliv střihů a barev, letošní rok bude patřit hlavně zeleným a žlutým odstínům. Sáhnout můžete po plavkách ať už s velkými kolečky, tak s malými tečkami. Rozverný výrazný styl dodá vaší postavě na ženskosti. Ať si koupíte jakékoliv, rozhodně to nebude nuda.

STYLOVÉ PROUŽKY

Tíhnete k dnes už klasickému námořnickému stylu? Proužkované plavky jsou pro vás přímo jako dělané. Stejně jako u puntíků je neodmyslitelná modro-bílo-červená varianta. Při výběru myslete na to, že si pod tímto pojmem už dlouho nepředstavujeme sporty styl, ale spíše elegantní dámu ve stylu 50. let. Proužky na plavkách ale nemusí nutně znamenat ty geometrické, za ně také můžeme považovat zebří vzor ve střízlivější verzi. Nebudeme si nic namlouvat, stejně jako většina žen i já, a jistě i vy, před létem řešíme svou postavu a lámeme si hlavu nad tím, jaké plavky si vybrat, abychom potlačily naše nedostatky a zvýraznily přednosti. Některé na to nakonec stejně rezignují, pokud na tom ale lpíte, právě proužky na plavkách jsou ideální pro tvarování postavy.

Ale ne všechny nám budou lichotit. Jak na ně tedy vyzrát? Někteří vědci se sice pokusili vyvrátit fakt, že vodorovné proužky dělají postavu širší, musíme se ale smířit s faktem, že to tak opravdu je. Pokud jste baculatá, máte široké boky nebo větší bříško, raději se jich vzdejte a přenechejte se ženám s chlapeckými postavami, kterým vykouzlí ženské křivky. Pro ženy s většími prsy jsou tu ty šikmé, které opticky zjemní a zeštíhlí dekolt. Malým postavám lichotí spíše uzounké proužky, zatímco těm větším proužky širší.

Pokud si chcete „sestavit“ plavky sama, vyhněte se kombinování různých druhů proužků nebo potisků které k sobě nesedí, vznikne tak kýčovitý mišmaš. Ideální může být barevný vršek a jednobarevný spodní díl ladící k barvám vrchního nebo přímo stejný vzor.

Pruhované plavky mají jednu velkou výhodu, a to tu, že nemusíte dlouho tápat, najdete je téměř v každém obchodě. 

zdroje: polyvore.com, asos. com, Digital Vision / Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii plavky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu