Lodičky jsou trendy i v létě!

Lodičky jsou trendy i v létě!

15. července 2011, lodičky, boty léto 2012, letní obuv, podpatky, jehly

Sponzorované odkazy

Po celé roky jsou to jedny z nejoblíbenějších a nejvíce nošených dámských bot. Zatímco dříve je dámy obouvaly povětšinou pouze na oficiální příležitosti a plesy, dnes se nosí kamkoliv a k čemukoliv. A nutno říct, že to má svůj důvod. Vypadají skvěle (pokud se dobře zkombinují), prodlouží a opticky zúží naše nohy a hlavně – neexistují boty, v nichž si připadáme více žensky. Řeč je samozřejmě o lodičkách, které si vybojovaly své místo nejen mezi podzimními trendy, kde se vyskytují pravidelně, ale „pronásledují“ nás i v létě.

Ačkoliv letos platí jednoznačné pravidlo čím vyšší, tím lepší, nemusíte si s výškou podpatku dělat hlavu. Raději zvolte nižší a o to pohodlnější podpatek, než abyste si na vysokých jehlách ublížila. Pokud jste ale v tomto ohledu ostřílenější a s jehlami jste nejlepší kamarádka podobně jako třeba Victoria Beckham, obujte si klidně vyšší lodičky třeba s platformou. To je totiž jeden z letošních velkých trendů, který se objevuje ve všech možných barvách, s nejrůznějšími potisky i zdobením.

Co se týče právě barev, je letos v létě opravdu z čeho vybírat. Vedle těch výrazných a zářivých jako jsou fialová, žlutá či zelená se objevuje i univerzální a trendy nude barva. Nic ale nezkazíte ani klasickou černou. Lodičky této barvy patří k základním prvkům každého dámského šatníku.

Důležitý je i materiál, ze kterého jsou lodičky vyrobené. V kolekcích známých obuvníků se velmi často objevují lakované lodičky, i v létě ale přetrvává trend semišových bot. Na pole módy se dostává i dřevo, respektive jeho imitace, ze které jsou nejčastěji vyrobeny podpatky a podrážky.

Lodičky jsou zajisté nádhernou záležitostí a navíc se jich nabízí opravdu nepřeberné množství, ale nenechte se jejich krásou příliš unést – v první řadě by vám totiž měly hlavně perfektně padnout. Menší nebo větší botky mohou totiž značně znepříjemnit jejich nošení a nenáviděným puchýřům se nevyhnete. Nezapomeňte si tedy obě boty pořádně vyzkoušet a projděte se v nich po obchodě – pár kroků vám už napoví, jestli si zaslouží místo ve vašem botníku či ne.

Zdroj: www.karmaloop.com

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii zimní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu