Vykračujte si na podpatcích jako Carrie Bradshaw! / Sandály a střevíčky 2011

Vykračujte si na podpatcích jako Carrie Bradshaw! / Sandály a střevíčky 2011

18. srpna 2011, střevíčky, sandály, boty na podpatku, plesové boty, společenské boty, letní boty

Sponzorované odkazy

Snad každá žena miluje krásné boty, boty jako stvořené pro princeznu, o kterých jsme snily už jako malé holky. Pro mě samotnou jsou boty jednou z největších vášní, co se módy týče a každý nový pár je pro mě malou oslavou, a to zvlášť pokud jde o boty trochu jiné než ty, které nosím každodenně. Jsou to boty vám zvláště drahé, které obujete jen při zvláštních příležitostech a na které se chodíte dívat do své šatny jako do výkladní skříně. Nemilovník bot by řekl, že to jsou boty, které vlastně ani nepotřebujete a na kterých se po většinu část roku usazuje prach, což je možná pravda, ale vy si je stejně nenecháte vzít. K napsání tohoto článku mě inspiroval ladný krok Carrie Bradshaw, která své krásné střevíčky obuje i do špinavých ulic New Yorku a své „manolky“ by nedala za nic na světě.

Už jako malé holky si zkoušíme plesové boty a střevíčky našich maminek a sníme o tom, až i my si budeme moci vykračovat na vysokých úzkých podpatcích. Pravda je však taková, že brzy poznáme, že při každodenním spěchu do školy či do práce se v teniskách či polobotkách prostě lítá daleko lépe. Spousta dívek a žen tak na podpatky zcela zanevře. I já, pokud vím, že budu celý den na nohou, volím raději pohodlné boty, ale podpatky považuju za jeden z nejlepších vynálezů všech dob. Jakmile si totiž žena obuje boty s vysokými podpatky, změní se celé její držení těla. Narovná se v zádech, prodlouží se jí nohy a vyzařuje z ní ženskost a sebevědomí. Stačí nám již jednou zmiňovaný příklad Carrie Bradshaw, jejíž ladné vlnění boků a lehký krok, když se nese po 5th Avenue, bere dech a vzbuzuje obdiv.

Na to, abyste okouzlila svou bravurní chůzi na podpatcích, přitom ani nepotřebujete podpatky 10 či 12cm, stačí klidně i 5 až 8cm, které s přehledem zvládnete. Na podpatcích vyšších než 12 cm už zvládne chodit jen opravdová profesionálka, ale i král vysokých podpatků Christian Louboutin říká, že některé jeho boty patří spíše do muzea než na dámskou nohu, ale jelikož je ženy chtějí, troufá si navrhnout i boty, jež považuje za úplné šílenství a které mají podpatky vyšší než 16 cm.

Už jste se rozhodly ke koupi nových střevíčků? Jestli ano, pojďme se tedy nyní podívat na to, co říkají letošní trendy. Pokud jste bystrými pozorovatelkami, jistě jste si všimly, že letos jsou v kurzu velmi zářivé až neonové barvy, absolutními stálicemi jsou ovšem stříbrná a zlatá. K romantickým vycházkám se hodí střevíčky růžové s květinovou aplikací, dále jsou velice trendy i peříčka a ani s kamínky neuděláte krok vedle. Jen si dejte pozor, abyste celkově sladila Váš outfit a neobula tak načinčané střevíčky k obyčejnému casual oblečení.

Zdroj: www.polyvore.com, www.milanoo.com, Brand X Pictures / Noel Hendrickson / Photodisc / Thinkstock

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu