Módní trendy podzim/zima 2011

Módní trendy podzim/zima 2011

23. srpna 2011, móda, módní trendy, podzim 2011, zima 2011, trendy

Sponzorované odkazy

Ačkoliv pořád mnoho z nás touží po létě, které nám letos moc nepřálo, nedá se dělat nic, než hledat v přicházejícím podzimu a zimě pozitiva. Pro všechny módní nadšence, mezi které patřím i já, to budou určitě nádherné podzimní barvy, obchody zavalené novými kolekcemi a hlavně pořádná dávka nejnovějších módních trendů. Pojďme si tedy udělat malou procházku podzimní a zimní módou roku 2011!

Ženy jako muži, muži jako ženy

Svět se za posledních pár let trochu pozměnil. Mnoho mužů o sebe více dbá a jejich kosmetická výbava mnohdy čítá více přípravků, než bychom našli u některých žen. Muži se nám, ženám, zkrátka přibližují. Po ženách je zase naopak často vyžadováno tvrdé mužské jednání a přístup. A móda si samozřejmě nemohla tohoto trendu nevšimnout. Proto je jednou z hlavních tendencí letošního podzimu a zimy, žena oděná v saku, volných kalhotách, pevných botách a klobouku.

Flashback

Všichni víme, že móda se ráda opakuje. Letos se vrátíme do 40. let, kdy frčely dlouhé elegantní kabáty, sukně těsně pod kolena nebo dlouhé s rozparkem, a také kožešina. Ze 60. a 70. let si letošní móda zase přisvojila výrazné barvy, kalhoty s vyšším pasem, midi i maxi sukně nebo abstraktní a geometrické potisky.

Výlet do ZOO

I tak by se dal nazvat další trend, který už dlouho a dlouho přetrvává z minulých let. Jedná se o inspiraci z říše zvířat. S leopardími či hadími potisky jsme se už setkali mnohokrát, do popředí se nyní dostávají hlavně peříčka.

Pletené svetry

Také se v zimě rádi zachumláte do pohodlného pleteného svetru, který je stylový a hlavně zahřeje? Tak to mám pro vás dobrou zprávu. Letos jsou pletené svetry velkým trendem! Zvolte spíše delší, nejlépe s výrazným límcem či přímo rolák. U žen se objevují spíše v jednobarevné variantě, muži mohou zvolit například norský vzor.

Kůže a kožešina

Dalším z hlavních trendů nadcházející sezóny, který by rozhodně neměl chybět v žádném šatníku, je kůže. Tento materiál ovlivnil snad všechny dámské i pánské kolekce a mnozí návrháři si ho vybrali jako hlavní pilíř svých prací. U mužů vedou kožené kalhoty a bundičky, u dam zase kožené šaty, sukně nebo doplňky. Pokud jste ale velkým fanouškem tohoto materiálu, nemusíte se bát se do kůže obléct od hlavy až k patě. Dalším materiálem hojně využívaným návrháři je kožešina, která se objevuje především jako límec u kabátů či ve formě nejrůznějších doplňků.

Potisky a vzory

Kromě zvířecích potisků je tu samozřejmě i celá škála jiných vzorů, kterými návrháři své oblečení ozdobili. A že jimi nešetřili! Trendy je vše od puntíků, které předvedla například značka Gucci, přes střepy skla od Stelly McCartney a písmenka a hvězdičky z kolekce DG, až po květinový potisk, který se, překvapivě, objevil i v několika pánských kolekcích! Dále svou roli hraje jako vždy i kostka, ale i nejrůznější geometrické tvary a abstraktní potisky, které, jak už jsem zmínila, se vracejí ze 60. let. Neomezujte se pouze na klasické tmavé podzimní barvy, letos je podzim pestrý a plný hravých tónů.

Vyjmenovat všechny módní trendy pro období podzim/zima 2011, které nám návrháři neservírovali, v jednom článku, je skoro nemožné. Vybrala jsem proto ty hlavní a nejdůležitější, jež nás během podzimu a zimy ovlivní. Pojďme tedy naše skříně oživit něčím novým a neokoukaným!

Zdroj: www.net-a-porter.com, www.asos.com, Istockphoto/Thin­kstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu