La Perla fashion show - esence italské smyslnosti na úvod Prague Fashion Weekendu

La Perla fashion show - esence italské smyslnosti na úvod Prague Fashion Weekendu

26. srpna 2011, Prague Fashion Weekend, La Perla, La Perla spodní prádlo

Módní událost roku, Prague Fashion Weekend 2011, letos odstartuje ve velkém stylu! V pátek 23. září od 20 hodin se v rámci atraktivního doprovodného programu promění v originální přehlídkové molo jedna z nejprestižnějších restaurací v Praze, Buddha-bar restaurant. Třem stovkám pozvaných VIP hostů se představí světová značka luxusního spodního prádla La Perla.

La Perla je splněným snem Ady Masotti, šikovné švadleny, která v roce 1954 otevřela vlastní dílnu na výrobu korzetů, a to přímo v Bologni, městě proslulém staletou tradicí textilního průmyslu a továren na výrobu hedvábí. Vlastnoručně šila malá mistrovská díla zvýrazňující ženskou krásu, její know-how je dodnes jednou ze základních hodnot značky La Perla. Při výběru jména pro svou dílnu se Ada Masotti nechala inspirovat krabičkou vystlanou červeným sametem, ve které prezentovala své výtvory, jakoby to byly šperky, a zvolila název nejženštějšího z klenotů – perlu. Po pár letech se z malé dílny stala prosperující společnost. V 60. letech La Perla přišla s novým konceptem spodního prádla, pestrobarevnými modely zdobenými tehdy módními vzory. V následující dekádě Ada Masotti navrhla velmi ženské korzety, příjemně lehké, vzdušné a pohodlné. Během 80. let, které se nesly ve znamení hedonizmu a kultu fyzické krásy, La Perla udávala nové trendy v segmentu spodního prádla. Stala se obří, úspěšnou společností nabízející sofistikované spodní prádlo, sen každé ženy.

90. léta byla obdobím vítězství dekoru, exkluzivních látek a propracovaných střihů, do popředí se dostal minimalizmus. V souladu s těmito změnami La Perla přišla na trh s luxusní, ultra glamour, moderní linií prádla. V roce 1994 La Perla představila revoluční přístup ke spodnímu prádlu – elegance už nebyla výsadou materiálů jako je krajka nebo tyl, ale odrážela se v kombinaci jednoduchého, harmonického designu s jemnými a měkkými tkaninami. I na začátku 21. století La Perla reprezentuje ženskost v její krystalické podobě, každá kolekce vzniká s mimořádným tvůrčím citem, na nejvyšší úrovni elegance a stylu.

V současné době je La Perla světovým lídrem v oblasti spodního prádla a plážového oblečení (tzv. beachwear). Tvoří ji linie:* La Perla – Villa Tosca* (spojuje legendární italskou chic eleganci, romantiku a přirozenou krásu), Studio La Perla (linie s dynamikou metropolitního stylu určená moderní ženě, která chce být dokonale ženská a spokojná v kterékoliv části dne), Nero Perla (elegantní luxusní spodní prádlo ušité z vzácných materiálů, s propracovanými detaily), Grigio Perla (koncept orientovaný na aktivního městského muže).

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii ostatní a spodní prádlo.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu