Nestárnoucí trend - Pánská podzimní saka

Nestárnoucí trend - Pánská podzimní saka

5. září 2011, pánská saka, pánské bundy, pánská móda, pánské podzimní saka, pánské podzimní bundy, šály, šátky, pánské sako, podzim 2011, sáčko, rolák

Sponzorované odkazy

Pánská saka se budou nosit neustále a všude. A hlavně letos na podzim! Když se řekne sako, neznamená to jen lehoučké konzervativní černé ,,něco", co se nosí přes košili při společenských akcích. Pánská saka prodělávají celkem velký vývoj, a to jak ve střihu, tak i v barvě a za poslední roky se staly tak populárními, že je muži chtějí nosit neustále. A proto je výrobci sak začali šít z nových lepších materiálů a do chladnějších dnů některým přidali i teplou podšívku.

Již jsme si řekli, že pánská saka už dnes nejsou jen společenskou záležitostí. A proto se teď dost experimentuje s barvami a se vzory. Už to nejsou jen nudné tmavé barvy, ale také například módní červená, fialová zelená, modrá a další.

Letos budou v módě dvouknoflíková saka. Jestliže se vám ale zalíbí nějaká, které mají o jeden knoflík navíc, tak to určitě nebude vadit. Knoflíky by měly být velké a nápadité a velmi zajímavě vypadají i knoflíky, které jsou ušity ve dvou řadách. Límec se nosí károvaný spodní a saka mají zkrácenou zadní délku. Od oblekových sak se nová módní saka mohou lišit i například usňovými záplatami na loktech. Dříve byly záplaty ostudou a zvýrazňovali ještě víc díru, kterou spíše měly zakrýt. Dnes se ale dávají na módní saka schválně. A to i když žádnou díru nepřikrývají.

Pánská podzimní saka nemusejí být jen ležérní záležitostí ale i sportovní. Dnes se již vyrábějí i krásná módní sportovní pánská saka. Vypadají tak trochu komicky, jako kdyby jste spojili kabát a mikinu. Zachovávají si klasický střih saka i s jeho kapsami a je k nim přidaná například kapuce s utahovatelnými provázky.

Nová pánská podzimní saka slibují i nové materiály. Tak například měkká saka se zhotovují ze směsi bavlny a kašmíru. Jsou velice příjemné na nošení i na pohled. Pak se saka šijí i s klasické bavlny s přídavkem nějakých umělých vláken. Tato saka jsou zase nenáročné na údržbu. Módní saka mohou být ušity jen z umělých vláken a to z různých polyesterů a polyamidů. Tyto materiály nejsou až tak kvalitní, ale zato velmi lehké a levné.

Jak nosit sako?

Dnes máte u sak neomezené možnosti. Jelikož je řeč o podzimních sakách, řekneme si, jak nosit saka na podzim. Jestliže neseženete sako s teplou podšívkou či z kvalitního tlustého materiálu, tak se pod sako velmi hodí jakýkoli pletený rolák. Slaďte barvy a váš look bude vypadat skvěle. Pod sako s podšívkou lze nosit klasickou košili či sexy rozhalenku. Nebojte se ani šálů a šátků, které k podzimnímu sáčku prostě padnou! Spodní část těla zakryjte klasickými riflemi, kordovými nebo bavlněnými kalhotami. Ke sportovnímu vzhledu pak zvolte tenisky a ke spíše elegantnímu klasické polobotky.

Zdroje: www.polyvore.com Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu