Okuste hebkost kašmíru / Kašmírové svetry

Okuste hebkost kašmíru / Kašmírové svetry

8. října 2011, svetr, svetry, dámské svetry, dámský svetr, kašmír, kašmírový svetr, kašmírový pulovr

Sponzorované odkazy

Kašmírový svetr je symbolem noblesy, která nikdy nevyjde z módy. A čím se tento měkoučký svetr liší od toho obyčejného? Je vyroben z podsady kašmírských a tibetských koz. Podsada je ta nejjemnější část srsti, která se vytváří pod tou vrchní a hrubší srstí .Toto hedvábné chmýří, dlouhé 2 až 6 centimetrů, které má výborné tepelně izolační vlastnosti, oceníte jak v chladném, tak i v teplém počasí.

Pravý kašmírový svetr

Pravý kašmírový svetr se pozná na dotek a při stisku se projeví efekt mycí houby. Dalšími indiciemi je lehkost a měkkost. A ještě malá rada, vybírejte ze světlejších odstínů, jsou totiž jemnější, jelikož neprošly procesem agresivního barvení.

Úplety vcelku

Všechny díly byly vytvarovány pletením a mají pevné okraje, které byly spojeny ve švech. Takovýto kašmírový svetr lépe padne, ale jeho cena je velmi vysoká.

Úplety stříhané

Jednotlivé díly se nastříhají a posléze sešijí dohromady. Tento způsob je ekonomičtější, a proto i levnější.

Kašmírový svetr do vé

Kašmírový svetr se špičatým výstřihem, který vypadá dobře jak nevyplněný, tak vyplněný límcem nebo tričkem, se stane grandiózním kouskem vašeho šatníku. Pokud je ale kašmírový svetr z tenkého vlněného úpletu, pak vypadá lépe bez podkladu.

Kašmírový rolák

U kašmírového roláku se nemusíte bát, že vás bude u krku příliš tísnit nebo hřát, je totiž velmi příjemný. Stane se dokonalým kompromisem mezi ležérně elegantním a formálním oděvem.

Kašmírová vesta

Kašmírová vesta se znovu objevuje na módní scéně. Možná si jí pamatujete ze školních let, proto neváhejte a jednu si pořiďte. Kašmírová vesta je elegantní a navíc díky ní omládnete.

Kašmírový pulovr s rozhalenkou

V letošní podzimní a zimní sezóně jsou trendy 70. léta a s nimi i límec se zapínáním na zip. Rozhalenka je zajímavým doplněním a dokáže změnit celkový vzhled.

Péče o kašmírový svetr

Kvalitní kašmírový svetr je skvost a podle toho se k němu chovejte. Rozhodně ho neperte v pračce pracím práškem. Svetr namočte do umývadla s vlažnou vodou (teplota nesmí překročit 30 stupňů) s trochou speciálního pracího prostředku nebo šampónu na vlasy. Po dokonalém vymáchání, opatrně a bez ždímání zbavte svetr přebytečné vody, srolujte do ručníku a promačkejte ho. Nakonec svetr sušte na suché froté podložce ve vodorovné poloze. Když si kupujete dámský kašmírový svetr, pak se určitě vyplatí zaplatit za něj o něco více. Čím vyšší jakost, tím větší budete mít záruku, že svetr bude držet tvar a nebude hned samý žmolek.

Zdroj: www.net-a-porter.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu