Oslavte design: Designblok '11 startuje již zítra!

Oslavte design: Designblok '11 startuje již zítra!

3. října 2011, Designblok '11, Designblok 2011, Designblok Praga 2011

Sponzorované odkazy

Už jen den nás dělí od zahájení každoroční mezinárodní přehlídky novinek z oblasti designu nábytku, bytových doplňků, módy a životního stylu – Designblok ‘11.

13. ročník Designblokse koná v Praze 4. – 9. 10. 2011 a přináší mnoho prezentací novinek designu, výstav, módních přehlídek a přednášek na různých místech v Praze, v galeriích, výstavních síních i prestižních obchodech se špičkovým designem a módou. Veškeré dění Designbloku se letos koná ve čtyřech základních zónách, a to v Holešovicích, Karlíně a na Starém a Novém Městě.

V rámci 13. ročníku dnů designu v Praze Designblok se uskuteční také Designblok Dreft Fashion Week v prestižních prostorách Obecního domu a Rezidence Primátora Hl. M. Prahy. Móda, která byla vždy pevnou součástí Designbloku tak dostává autonomní místo v rámci Designbloku a akce Designblok Dreft Fashion Week parametry skutečného Fashion Weeku, jaké jsou běžné ve světě.

Letos můžete na Designbloku obdivovat návrhy takových zvučných jmen, jako je například Hermés, Pietro Brunelli, Roberto Coin, Kartell, Baccarat, Frey Wille, Escada, Melissa či Max Mara.

Nike a studenti VŠUP

Jak už bylo řečeno v rámci designbloku představí svou práci mnoho zvučných jmen, ale i několik mladých talentů, mezi které patří určitě i studenti designu na Vysoké škole umělecko-průmyslové v Praze, kteří společně se značkou Nike představí v rámci Designbloku 2011 již druhý společný projekt – prezentaci nové kolekce Nike Sportswear – Nike Hyperfuse. Studenti ateliéru designu VŠUP vytvořili v rámci svých klauzurních prací v letním semestru 2011 návrhy na představení nové kolekce Nike Sportswear – Nike Hyperfuse. Z těchto návrhů později porota, složená ze zástupců společnosti a školy, vybrala čtyři návrhy k realizaci. Jde o díla studentů Jakuba Pollága, Yvety Kroupové, Tomáše Vargy a Daniela Gonzálese. Pro Designblok byly nakonec vybrány práce Tomáše Vargy a Daniela Gonzáleze. Návrh prezentace Nike Hyperfuse vznikl víceméně ze stručné analýzy a snahy co nejsrozumitelněji poukázat na inovativní technologie, kterými značka Nike disponuje. Instalace přenáší dvě z nejrevolučnějších technologií do reality v podobě nadrozměrných skulptur, které pro tento účel prošly pouze materiálovou stylizací. Vizuální sterilitu, kterou návrh vyzařuje, se snaží designéři zachytit coby pocit skoro až vesmírného charakteru, kterému se samotné objekty a kolekce velmi blíží. Netradiční instalace bude slavnostně otevřena 3. října 2011 a veřejnost ji bude mít příležitost navštívit v rámci Designbloku od 4. do 9. října 2011 v objektu karlínské Futuramy.

adidas – Originals by Jeremy Scott

adidas, největší konkurent značky Nike bude mít na Designbloku svůj prostor. V rámci Designblok Dreft Fashion Week 11 bude představena kolekce Originals by Jeremy Scott a akce bude výjimečná tím, že sám tvůrce Jeremy Scott bude tomuto představení asistovat. Světově proslulý návrhář a módní ikona, jehož návrhy obdivují i takové světové hvězdy jako Lady Gaga, Rihanna či Madonna, rozbouří vlny pražské módy hned na několika akcích po Praze v celém průběhu Designbloku. Kolekci Originals by Jeremy Scott charakterizují Jeremyho neokoukané designy inspirované džunglí velkoměsta a military módou. Mezi jeho české příznivce patří Dara Rolins, Nightwork a DJ Rockstar.

Pokud chcete o Designbloku '11 vědět víc, navštivte stránky www.designblok.cz, kde najdete podrobný rozpis všech akcí i s časy konání a informacemi o jednotlivých vystavujících. Nezapomeňte, že Designblok se koná již od zítřka, tedy od úterý 4. října a potrvá až do nedělě 9. října.

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu