Nechejte se zlákat norskými vzory

Nechejte se zlákat norskými vzory

28. října 2011, podzim 2011 trendy, zima trendy, zimní oblečení, svetry, dámské svetry, čepice, šály, norský vzor, dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Když rtuť teploměru čím dál více padá k nule, projevuje se u každého člověka pud sebezáchovy a jediné přání, a to zachumlat do co nejteplejšího kousku, který máme ve skříni. Letos ale zapomeňte na nevzhledné obyčejné svetry a držte se základního pravidla. Na tuto zimu si musíte pořídit něco v norském vzoru!

Ty tam jsou doby, kdy se svetry s norským vzorem chlubili jen lyžaři na sjezdovce nebo lidé, kteří právě dostali vánoční dárek od babičky. V obchodech na nás číhá už dlouho, letos se ale na vrchol všech trendů dostal díky Dolce & Gabbana nebo Max Mara.

Oblečení s norským vzorem najdete zpravidla v základních barvách jako červená, šedá, modrá, bílá a černá. Typický norský vzor je už po 125 let klasikou a existuje v 55 různých kombinacích, mezi nejčastější patří sněhové vločky, sobi nebo jednoduché střídání příze. Je těžké říci, s čím se mají svetry kombinovat, aby nepůsobily nudně. Jako třeba v kombinaci s džínami, existuje mnoho druhů a ke každému se hodí něco jiné. Se vzory to radši nepřehánějte a neodívejte se do nich od hlavy až k patě (samozřejmě s výjimkou šály, rukavic a čepice).

Využít se dá ke všem příležitostem, ke zkoušce i do práce, můžete v něm vypadat minimalisticky, vintage, chic, elegantně nebo ho použijte ke klasickému každodennímu nošení.

Určitě se vám ve spojitosti s norským vzorem vybaví svetry nebo zimní doplňky, letos ho ale neschovávejte jen pod kabátem nebo bundou, ukažte ho naopak ostatním. Vidět ho můžete kdekoliv, na sukních, hřejivých vlněných punčocháčích nebo trendy návlecích na kotníky.

Inspirujte se celebritami, které trendu norských vzorů také podlehly, třeba u známé fashionistky Victorie Beckham. Pokud vaše srdce také plesá po klasickém kousku, navštivte stránky asos.com, kde si jistě vyberete, s prázdnou ale neodejdete ani z Pimkie, New Yorkeru nebo H&M.

zdroje: polyvore.com, asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu