Valka podpatků: Louboutin vs. Blahnik

Valka podpatků: Louboutin vs. Blahnik

22. října 2011, vysoké podpatky, lodičky, střevíčky, boty na podpatku, Christian Louboutin, Manolo Blahnik

Sponzorované odkazy

Minulý víkend se strhla válka mezi červenými podrážkami Christiana Louboutina a Sexem ve městě proslavenými „manolkami“. Šlo sice jen o válku symbolickou, ale její výsledky nás možná ještě dost ovlivní. Na obálce víkendové přílohy o stylu a módě New York Times se totiž opěvoval Manolo Blahnik a návrat k pohodlným lodičkám. V ten stejný den však Times UK uveřejnil profil Christiana Louboutina, který v podstatě říká, že ženy dychtivě chtějí nosit extrémně vysoké a nepohodlné boty, jen když vypadají dobře.

Tato pomyslná válka se mezi Blahnikem a Louboutinem vede již několik let. Blahnik, který se stal miláčkem žen toužících po krásných střevících, které se nezdráhají za ně utratit velmi vysoké ceny, je neodmyslitelně spojen se seriálem Sex ve městě. Ale stejně tak jak končil seriál, utichal i zájem o manolky a do popředí se se jako červené ferrari rvaly výstřední louboutinky s 15cm podpatky a červenou podrážkou, která přímo křičela do světa: „Jsem v balíku!“ Times však tvrdí, že nyní, za současné ekonomické situace, ženy již nechtějí, aby jejich boty „křičely“. Naopak, chtějí klasické lodičky v lichotivých tvarech, ve kterých mohou strávit bez obtíží klidně celý den. A to znamená, že manolky jsou zpět! Bergdorf Goodman, slavný obchodní dům s luxusními designerskými kousky sídlící na 5th Avenue, má na manolky již čekací listinu, jeden z nejvlivnějších lidí v celém módním průmyslu – André Leon Tally považuje boty od Blahnika za jakýsi základ, který musíte mít, stejně jako mléko a máslo v ledničce, a Sarah Jessica Parker o nich říká, že jsou tak výjimečné jako voda na poušti.

Na druhou stranu však Louboutin o svých botách Timesu řekl: „*Trocha nepohodlí je vyvažována něčím jiným, co má co dočinění s touhou. Cítíte se sama sebou, dodáváte si sílu a znáte sama sebe. Jste si vědoma svého těla. Takže to malé nepohodlí je vyplaceno mnoha dalšími věcmi.“*

Pravdou je, že tito dva obuvní guru můžou v klidu tvořit vedle sebe a vždy budou mít svou klientelu a evidentní je i to, že Manolovi jsou ženy více přikloněny v Americe, kdežto v Evropě stále vede Pařížan Louboutin a jeho 15cm vaz lámající podpatky. Nutno však podotknout, že 15cm a vyšší podpatky už jsou opravdu hra se zdravím a rozhodně by se neměly nosit dlouhou dobu Jak krásně však může vypadat takový „nositelný“ extrém, a to nejen od Christiana Louboutina, se můžete podívat na následujících fotografiích.

Christian Louboutin

Nick Kirkwood

Alexander Mcqueen

Charlotte Olympia Priscilla

Giuseppe Zanotti

Jimmy Choo

Zigi Black Label

Steve Madden

Valentino

Zdroj: www.elle.com, fotky: polyvore.com

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu