Svatba v zimě může být krásnou vzpomínkou / Svatební šaty 2012

Svatba v zimě může být krásnou vzpomínkou / Svatební šaty 2012

9. prosince 2011, svatební šaty zima 2011, svatební šaty zima 2012, svatební šaty 2012, svatby 2012, svatební šaty, svatba v zimě, svatba

Sponzorované odkazy

Svatba v zimě není vůbec špatný nápad, nabízí se vám hned několik výhod, budete vypadat jako zimní královna a vašemu milému možná spadne do oka ledový střep a už vás nikdy nepřestane milovat. Ale teď vážně!

Šaty

Zapomeňte na vzdušné materiály, jako jsou šifon, organza, tyl, žoržet nebo chladivý tyl a sáhněte raději po krepu nebo brokátu. Satén je velmi oblíbený a dá se využít jak v zimě, tak i v létě.

Protože se jistě budete fotit i venku, tak byste měly věnovat zvýšenou pozornost i střihu šatů. V šatech bez ramínek nebo bez rukávů zimu moc dlouho nevydržíte a navíc byste mohla prostonat líbánky. V každém případě se vám budou hodit jemné elegantní šály, pláště, kabátky a kožešiny, které dodají šmrnc, ale hlavně zahřejí. V doplňcích se nemusíte omezovat jen na bílou barvu, ale můžete využít i krémovou, pastelovou nebo třeba i vínovou.

Dalším doplňkem, který se shoduje s třpytivým sněhem je blýskavý štras – čelenka, brož, náhrdelník, náramek nebo pouze jako zdobení na střevících.

Kabátky, které zahřejí

Vlečka v zimě?

Plánujete svatbu v kostele a své šaty si bez vlečky neumíte představit? Je samozřejmé, že se bojíte, že vlečku díky sněhu a blátu zničíte, ale nemusíte. Mnoho designéru se zimními svatbami počítalo a opatřili svatební šaty vlečkou, která se dá odepnout nebo zdvihnout a připnout na zadečku (vznikne tzv. honzík).

  • Krátká vlečka – splývá na podlahu
  • Chrámová vlečka – je dlouhá přibližně jeden metr
  • Katedrální vlečka – je dlouhá více než metr a často jí nesou družičky

Rukavičky

Rukavičky se bohužel nehodí pro každého a neladí s každými šaty. Odhalené šaty vyžadují dlouhé rukavice, naopak šaty s rukávy nebo se spadlými rameny doplňte rukavičkami krátkými. Ladit musí i materiály.

Boty

Přestože jsou svatební šaty dlouhé až na zem, tak jsou boty vidět, proto vybírejte pečlivě. Kromě ročního období hraje při výběru obuvi důležitý fakt i místo obřadu. Měkký koberec nebo historická dlažba kladou na obuv zcela odlišné nároky.

Květiny

V zimě dbejte na to, aby květiny byly při převozu z květinářství na místo pečlivě zabalené do balícího papíru, jinak by mohly nastydnout a uvadnout.

Hostina

Velmi stylová je hostina v restauraci, kde mají krb s otevřeným ohněm, který zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Díky této maličkosti bude celková atmosféra přívětivá a útulná. Stejně tak do jídelníčku nezapomeňte zahrnout alespoň jeden typicky zimní pokrm a nápoj.

Zdroj: thinkstock, www.net-a-porter.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky, ostatní a zimní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu