Fashion Trends: Na britské vlně

Fashion Trends: Na britské vlně

20. listopadu 2011, saka se záplatami, oxfordky, britská móda, anglická móda, fashion trends, módní trendy, anglický gentleman, trenčkot, sako, pánské oblečení, dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Pánský šatník je nevyčerpatelná studnice nápadů pro všechny světové návrháře, a stejně jako většina oblečení v dnešní době se stala unisexovým.

Na tělech žen vypadá jak sexy, tak glamour a elegantně. Každý trend má pochopitelně i své kořeny, které jsou v tomto případě jednoznačné – pocházejí z šatníku anglického muže patřícímu k aristokratické vrstvě před pár desetiletími (i stoletími).

Chcete se i vy ponořit do kouzelné doby Oscara Wilda, kdy ženy nosily dlouhé šaty a muži se jim dvořili? Ne, těmito radami se nemusí řídit váš přítel, inspirujte se hlavně vy.

Každý národ má svoje vlastní specifikum. Pokud byste se chtěla stylizovat spíše ve stylu Francouze, zvolila byste elegantní a uhlazené oblečení, zatímco Angličané si zakládají na jiné podobě elegance, spíše tu s ležérnějším nádechem. Také si oblečení přizpůsobili počasí, takže počítejte s všudypřítomným deštníkem a teplejším oblečením.

Chcete-li napodobit šatník pravého anglického gentlemana (či lady), pořiďte si:

  • trendy oxfordky, nejlépe v ploché původní verzi, v jakékoliv barvě, ať už původní bílo-černé nebo jednobarevné v neutrální škále.
  • černou buřinku, která každému vašemu outfitu, i tomu nejobyčejnějšímu, dodá šmrnc.
  • vintage kapesní hodinky.
  • stylové sáčko- nejlépe kostkované tvídové s koženými záplatami na loktech nebo blejzr v univerzitním sty­lu.
  • vestičku
  • sice už asi doma alespoň jeden máte, ale pro připomenutí: univerzální hladký svetřík.
  • košili s vysokým límečkem nebo i motýlka.
  • neodmyslitelný trenčkot

Soudobí angličtí muži s barvami příliš neexperimentovali, příznačné barvy jsou převážně černá, hnědá, šedá a bílá, a celkově si zakládali na jednodušších střizích.

Pokud nevíte jak na to, pro inspiraci si dlouho chodit nemusíte, styl anglických pánů i dam je dnes natolik rozšířený, že někoho objevíte po chvilce.

zdroje: polyvore.com, asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu