Kolekce Ricefield –  nejen kabelky z rýžových pytlů

Kolekce Ricefield – nejen kabelky z rýžových pytlů

1. prosince 2011, Flamingopark, Flamingo park e-shop

Sponzorované odkazy

Novinkou, s kterou přichází Flamingopark na trh, jsou kabelky, peněženky a další produkty vyrobené z recyklovaných potravinářských pytlů. Z obchodů v minulosti téměř vymizely papírové tašky, které nahradily plastové. Trend ekologických produktů se naštěstí vrací a to nejen u balících materiálů. O tom, že recyklovaný materiál lze využít i v módě, vás přesvědčí Flamingopark. Nová kolekce s jasně vypovídajícím názvem Ricefield je vyrobená z recyklovaných obalů, v kterých se v Asii převáží potraviny. Najdete zde kosmetické taštičky, peněženky, ale i trendy kabelky vyrobené například z rýžových pytlů.

Použité pytle na rýži nebo třeba granule pro psy se čistí a dezinfikují, až jsou připravené k dalšímu využití. Z rozpáraných pytlů se využije jen materiál bez známek poškození, ze kterého se ručně vystřihnou již předpřipravené designy na kabelky, taštičky, ale třeba i zástěry do kuchyně. Vznikají tak autentické kousky s barevnými potisky, z kterých ani jeden není totožný.

Kolekce Ricefield je šetrná k přírodě, navíc přispívá k rozšiřování povědomí lidí o problému znečišťování přírodního prostředí. Majitelky těchto tašek a peněženek dávají okolí jasně najevo svůj postoj, použité rýžové pytle dostávají další funkci a nové produkty získávají nový životní příběh.

Kolekce je v prodeji od 1.12.2011 na www.flamingopark.cz a v kamenné prodejně Flamingopark Design Boutique v Truhlářské ulici na Praze 1. Za kabelku zaplatíte 690 Kč, kosmetická taštička stojí 280 Kč a peněženka vás vyjde na 680 Kč.

Autorem článku je Ostatni. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu