Neobyčejné šperky z černých perel

Neobyčejné šperky z černých perel

23. prosince 2011, náramkové hodinky, černé perly, náhrdelníky, náramky, náušnice, prsteny, hodinky, šperky, perly

Sponzorované odkazy

Černé perly se rodí výhradně v lagunách na souostroví Francouzské Polynésie. Za jejich zrod může především zvláštní typ měkkýše – perlorodka. Proces vytváření perel je velmi dlouhý a proto perlotvorky vyžadují vysokou péči. Dohlížejí na ně takzvaní perloví farmáři.

Přirozeně černá perla je velice vzácná a je označována za „perlu královen“ či „královnu z perel“. Byla oblíbena již v dávných dobách, kdy perly zdobily i sochy bohyň a královen. Dnes tyto ,,královny z perel“ nalezneme především ve šperkařském průmyslu, kde má největší využití.

Náhrdelníky

Náhrdelníky z černých perel jsou opravdu přenádherné a každého upoutají hned na první pohled. I když jsou to perly pravé nebo jen syntetické, pokaždé budou vypadat krásně. Můžete si vybírat jen z náhrdelníkové perlové šňůry anebo z černých perel, které jsou vsazené do šperku a jsou doplněné nějakým vzácným kovem. Jen samotný náhrdelníkčerných perel je moc hezký, ale ještě hezčí je, když je vyroben z více druhů perel, kterými může být klasická bílá perla, žlutá či zelená. To je pak teprve krása!

Náramky

náramky je to stejné jako s náhrdelníky. U náramků ale budete muset dbát vyšší opatrnosti. Jestliže na sobě budete mít náramek z umělých perel, dávejte pozor na oťuky. Umělé perly nejsou tak kvalitní jako ty pravé, a jestliže je někde ošoupete, ztratí svojí krásu. Z náramkůčerných perel si budete moci vybrat ze zapínacích anebo jen navlékacích. Obě zpracování jsou krásné a ve sladění s perlovým náhrdelníkem to bude naprostá paráda.

Náušnice a prsteny

Náušnice a prstenyčerných perel nejsou tak nápadné jako náhrdelníky a náramky. To ale neznamená, že nejsou krásné. Tak například s prstenem s černou perlou si budete připadat, jako ženské postavy z pohádek o mořských pannách nebo vodnících. Jestliže budete majitelkami prstenu s jednou velkou překrásnou pravou černou perlou, budete vlastnit opravdový poklad. Někdy takovýto prsten dokáže zaujmout více než prsten se čtyřkarátovým diamantem. Náušnice jsou dělané také jen z jedné či více černých perel, ale také jsou velmi často vyráběné v různých tvarech či doplněny kovy nebo třpytivými kameny.

Hodinky

Opravdovým skvostem jsou hodinky z černých perel. Jsou nejen krásné, ale také velmi praktické. Využijete je především teď v plesové sezóně nebo na večírcích. Budete v nich vypadat skvěle a budete mít pořád kontrolu nad časem. Velmi pěkně vypadají náramkové hodinky, které perfektně splynou s vašimi náramkyčerných perel. Tyto hodinky vypadají velmi honosně, takže jestliže zrovna nezvolíte pravé černé perly, nikdo to nepozná.

Zdroje: www.polyvore.com www.shopstyle.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu