Trendy barvy letošní zimy: petrolejová a vínová

Trendy barvy letošní zimy: petrolejová a vínová

25. prosince 2011, petrolejová, vínová

Sponzorované odkazy

Člověk se během života mění a tak není divu, že se mění také jeho oblíbené barvy, je to z toho důvodu, že barvy jsou odrazem naší duše a nálady. Bohužel ale ne vždy platí, že barva, která se nám líbí, nám sluší. Přestože oblečení v oblíbené barvě vypadá samo o sobě nádherně, na těle pak může potlačovat přirozený tón pleti a očí.

Do barev se oblékáme, když se toužíme uklidnit, poutat pozornost nebo se zahřát. Často se oblékáme do zářivých barev jen proto, abychom si zvedli nápadu, nebo proto, abychom přesvědčili okolí, že se máme skvěle a nic nás netrápí. Když je ale nálada ponurá a toužíme se schovat před zraky okolí, tak se oblékneme do šedých odstínů a připadáme si, jako bychom ani nebyli. Někdy to má zapotřebí každý, ale nejde to tak dělat stále.

Absolutním trendem mezi barvami jsou v právě probíhající zimní sezóně barva petrolejová a vínová. Barvy nejsou nijak výrazně zářivé a ani se neřadí mezi pochmurné šedé odstíny. Nyní vás naučím jak tyto barvy nosit a kombinovat, abyste dosáhly co nejlepšího výsledku.

Petrolejová barva

Pokud jste si oblíbily modrou barvu, jistě najdete zalíbení odstínu petrolejové modré barvy a v případě, že máte navíc rezavé vlasy, bude působit tato rafinovaná kombinace přímo famózně.

Jak nosit petrolejovou barvu?

Petrolejovou barvu noste a kombinujte s výraznými barvami. Nejlépe se vyjímá vedle teplých barev v odstínech do zlata. Dále pak …

Petrolejová x oranžová

Petrolejová x rezavá x zelená

Petrolejová x ostružinová x hnědá

Petrolejová x khaki x měděná

Petrolejová x hnědá x broskvová

Petrolejová x hnědá x švestková

Petrolejová x světle hnědá x červená

Vínová barva

Červená barva patří k zimě stejně tak jako bělostný mrazivý sníh. Letos jsme si oblíbily její vínový odstín, jež má spoustu jejích podobných vlastností. I přesto, že je tento odstín červené utlumený, dokáže z vás vykouzlit famme fatale. Velmi honosně až královsky působí vínová barva na semišovém materiálu, takovéto šaty se budou hodit spíše na plesy.

Jak nosit vínovou barvu?

Teplé syté odstíny vínové kombinujte hlavně se světlými krémovými nebo žlutými odstíny, aby barva vynikla a rozzářila se naplno.

Vínová x bílá

Vínová x krémová

Vínová x žlutá

Vínová x zářivě oranžová

Vínová x smaragdová

Vínová x námořní modř

Vínová x fialová

Vínová x šedá (stříbrná)

Vínová x hnědá

Vínová x černá

Zdroj: www.net-a-porter.com, www.polyvore.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu