Zima si žádá masivní šperky

Zima si žádá masivní šperky

18. ledna 2012, masivní šperky, bižuterie, accessorize, Bijou Brigitte

Sponzorované odkazy

Nejžhavějším zimním trendem mezi doplňky jsou masivní šperky, široké náramky, robustní náhrdelníky nebo oslnivě zvonivé náušnice. Jsou originální a poutavé, proto vybírejte pečlivě, okolí je zaměří hned na první pohled.

Náhrdelníky

Masivní náhrdelníky z kovu nebo s kovovým zdobením přidají na stylu a podtrhnou glamour vzhled společně se slavnostním oblečením, aniž by byl porušen klasický styl. Takovéto zdobení vypadá dobře dokonce i ke každodennímu oblečení. Dalším výrazným prvkem sezóny jsou vrstvené náhrdelníky, jimiž nemusíte zdobit jen výstřihy šatů, ale také výstřihy triček nebo košil.

Trendem je velký přívěsek na dlouhém řetízku – velká zvířátka, hlavně sova nebo velké srdce, buď křišťálové, nebo kovové. Dalším výrazným prvkem sezóny jsou náhrdelníky z kategorie Sleepy hollow, které jsou krajkové a mnohdy také zdobené i kameny stejné barvy.

Náramky

Velké masivní náramky sice krásně ozdobí vaše zápěstí, ale nejsou moc při psaní, z toho důvodu si jimi krášlete levou ruku a můžete rovnou i celou paži. Nicméně, s barevnými náramky zacházejte opatrně, obzvláště pokud si obléknete příliš jasně zbarvené oblečení, mohou zničit harmonii stylu.

Velmi pohodlné a praktické jsou široké plastové nebo kovové náramky, které se nenatahují, ale nasazují, to znamená, že nejsou uzavřená a dají se upravit tak, aby se lépe přizpůsobily ruce. Náramky jsou zdobené barevnými kameny, řetězy a dalšími ornamenty, velmi originální je náramek ve tvaru pírka objímající zápěstí.

Náušnice

Masivní náušnice na sebe poutají pozornost a to nejen proto, že jsou velké, ale hlavně proto, že jsou blízko obličeji. Tvar proto vybírejte podle tvaru obličeje. Pokud máte kulatý obličeje, vybírejte mezi náušnicemi dlouhými a tvarovanými, které protáhnou obličej. Naproti tomu hranatý tvar obličeje žádá náušnice kulaté či s měkkými hranami a to samé platí i pro trojúhelníkový tvar, k tomu navíc pyramidy a kapky. A s oválným tvarem obličeje byste se měly vyhnout náušnicím přesahujícím hranu obličeje.

Víceramenné náušnice připomínají svým tvarem miniaturní lustry, s tím také souvisí jejich název z anglického slova „chandeliers“. Náušnice jsou bohaté na blýskavé krystaly, jež dodávají honosný vzhled. Setkat se můžete také s korálkovou variantou, která se zařazuje do etno stylu. Na výběr máte z několika odstínů, abyste je mohly vhodně kombinovat s oblečením a dalšími doplňky.

Prstýnky

Vzhledem k tomu, že jsou trendy zvířátka na krku, můžete si je navléci i na prst. Přetrvávajícím trendem jsou prsteny s velkým kamenem na ukazováčku. Jestliže vám chybí sníh a chtěly byste trochu přilákat zimu, navlékněte si na prsteníček zmrzlou růži jako pro sněhovou královnu.

Koordinujte šperky a oděvy

Pokud budete mít na sobě mnoho rušivých detailů – kamínky, vzory a mnoho barev, výsledek bude příliš chaotický. Jednobarevné oblečení bez potisku poskytuje vhodné pozadí a prostor pro tvorbu.

Nezapomeňte, nosit odvážné kousky, které šokují, nemusí být ohromující. Obzvláště v případě masívních šperků, se ozdoba může změnit v kýč.

Zdroj: www.polyvore.com, www.accessorize.com, www.bijou-brigitte.com, thinkstock

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii doplňky a šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu