Zapomeňte na tělové silonky, přicházejí barevné punčochy!

Zapomeňte na tělové silonky, přicházejí barevné punčochy!

3. ledna 2012, punčochy, punčocháče, barevné punčochy, vzorované punčochy, zimní doplňky, zimní punčochy, party punčochy

Sponzorované odkazy

Už několik posledních sezón jsme mohli zaregistrovat, že klasické a dříve velmi oblíbené silonky se dostávají do pozadí, a možná se dokonce dočkáme dne, kdy budou úplně passé. Nahrazují je nejen černé a vzorované silonky, ale i barevné punčochy, se kterými se obzvlášť během letošního podzimu a zimy roztrhl pytel. Vídáme je v obchodech i v ulicích ve všech možných barevných provedeních, a ačkoliv mohou na první pohled působit až moc výrazně, do celkového outfitu perfektně zapadají. Chcete je začít nosit i vy? Poradíme vám, jak v nich vypadat skvěle!

Vykouzlete dokonalý outfit

V první řadě je potřeba doladit barvy. Jelikož jste se rozhodla pro barevné punčochy, je asi jasné, že se příliš nebudou hodit k šatům či sukni s divokými a pestrými potisky. Stejně tak myslete i na boty, ty by měly být v neutrálním odstínu, aby se s punčochami netloukly a daly jim vyniknout, nebo naopak ve stejném odstínu, jako samotné punčochy, což opticky prodlouží vaše nohy.

Vytvořte iluzi dokonalých nohou!

Ačkoliv se to může zdát trochu nespravedlivé, barevné punčochy zrovna nevytváří iluzi dlouhých a štíhlých nohou a nejlépe tak sluší ženám, které „modelkovské“ nohy vlastní. Pokud ale vaše nohy nejsou nekonečně dlouhé, ani nejštíhlejší, nemusíte se barevných punčoch kvůli tomu vzdávat. Jen stačí znát několik triků, jak je opticky zeštíhlit a prodloužit. Platí tady, že čím silnější jsou vaše nohy, tím tmavší odstíny byste měla volit. Nemusí to být hned černá, skvělý efekt vytvoří například fialové nebo tmavě hnědé punčochy! Pokud toužíte po punčochách s potisky nebo vzory, vyvarujte se přehnaných a výrazných potisků, jako je například imitace leopardí kůže a také horizontálních pruhů. Ty vertikální ale naopak vašim nohám nějaký ten centimetr do délky, alespoň opticky, přidají.

Nejvíce trendy barvy sezóny

Zatímco k podzimu bezvadně ladily žluté, hořčicové, oranžové, hnědé a burgundské odstíny punčoch, v zimě to jsou zase tmavě zelená, tmavě modrá, sytě červená, nebo třeba i metalické odstíny, ve kterých vyniknete především na party. Dobře vypadají i nejrůznější odstíny růžové a fialové a setkat se můžeme i s nebesky modrou, ale poslední tři barvy sedí spíše mladým dívkám. Pro ty, co rády experimentují a touží být originální, jsou tu i punčochy s puntíky, proužky či mašličkami, které dodají outfitu hravost a lehkost.

Zdroje: www.asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu