Boty na hranici nositelnosti / Umělecké dílo či úlet?

Boty na hranici nositelnosti / Umělecké dílo či úlet?

13. ledna 2012, boty, módní peklo, extrémní boty, boty dámské

Sponzorované odkazy

Již několikrát nám móda ukázala, jak dokáže změnit a ovlivňovat svět, naše myšlení i jednání. Jak dokáže posunovat hranice mezi tím, co se smí a co se nesmí, nebo mezi tím, co je nápadité a tím co už je nevkusné, či mezi tím, co je nositelné a co už ne. A dokazuje nám to neustále. Co se týče bot, tak se tyto hranice posunují velmi rychle (a troufnu si říct, že za to v posledních letech může Gaga!), a tak dnes už dnes moc nepřekvapí 16 a více centimetrové podpatky či obrovské platformy s průřezy a podobně.

Jako velká milovnice krásných bot, jsem se tu nad různými botami rozplývala již několikrát, dnes však chci nabídnout trochu jiný než obdivný článek, a to článek o botách, které se přeci jen trochu liší od těch běžných, které můžeme běžně vidět a nosit, aniž bychom se báli, že si zlomíme nohu. Tyto boty se liší jak barevným provedením, tak formou či různými detaily. Některé z nich jsou jenom opovážlivé, dráždivé, avšak nad některými už si opravdu musíte říct „dá se v tom vůbec chodit?“. Ale ano, všechny boty v tomto článku jsou nositelné, tedy alespoň to praví výrobce. Nejedná se o žádné experimenty jako kozačky, co vypadají jako nohy koně apod., které patří tak akorát do muzea.

Ale to, co je nositelné pro jednoho, není nositelné pro druhého, a tak zatímco se například vaše kolegyně, kamarádka či jenom kolemjdoucí směle a s přehledem promenáduje po městě na obrovských platformách, vy buď kroutíte hlavou, anebo obdivujete její odvahu a dost často i obratnost, která je při nošení některých bot dosti nutná. Své by o tom mohly vyprávět modelky, které na mnohých přehlídkách mají co dělat, aby z těch krásných uměleckých děl některých návrhářů nespadly. Připomeňme nechvalně slavnou přehlídku Prada, kde modelky padaly doslova jako hrušky. Fantazie některých návrhářů, jako jsou například Gareth Pugh či zesnulý Alexander McQueen, prostě nezná mezí a jejich boty připomínají opravdové boty jen nepatrně. Samozřejmě se většinou jedná o kousky z Haute Couture kolekce, které se bez úpravy nosit nedají, ale i některé běžné kusy v nás vyvolávají rozpaky. Pojďme se tedy na ně už konečně podívat.

Zdroj: www.polyvore.com

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii obuv, módní peklo a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu