Šaty s límcem à la Peter Pan - detailem, který dělá zázraky

Šaty s límcem à la Peter Pan - detailem, který dělá zázraky

15. února 2012, dámské šaty, šaty trendy, Peter Pan límec, šaty, kulatý límec

Sponzorované odkazy

Byly in v době našich babiček a teď jsou znovu na vrcholu. O čem mluvíme? O roztomilých jemných kulatých vykrojených límečcích, díky kterým vykoukne vaše hravost. Jejich název Peter Pan nemá nic společného se stejnojmenným filmem nebo Disney pohádkou, kde má hlavní hrdina kostým s výstřihem do V. Svůj název dostaly již v roce 1905 díky oblečení, který měl hlavní hrdina na sobě během divadelní hry, límeček byl tehdy ale trošku širší než dnes.

Už od počátku 20. století je oblíbený hlavně u dětí, v dnešní infantilní době ale velí především u žen. Nyní už nemusí mít tak přísně kulaté zakončení jako kdysi, klidně i mírně do špičky, záleží na celkovém tvaru. Tuto sezónu je ultra trendy, objevil se na molech těch nejslavnějších módních značek, jako je Emilio Pucci, Louis Vuitton nebo DKNY.

„Peter-panovský“ límeček může být vyroben z různorodých materiálů, od kůže, saténu, sametu až po kožešinu nebo látku pošitou perličkami. Určitě jste si ho už všimla, objevují se na čemkoliv, kabátech, svetrech, topech i šatech. Působí elegantně, upraveně a nevinně panenkovsky. Hodí se ke všemu a vždy bude vypadat skvěle. Co potřebujete více?

Protože jde o výlučně vintage záležitost, právě takové doplňky se k nim hodí. Dříve se mezi dvě části límečku připínala brož, můžete to zkusit také tak. Šaty s límečkem nesnesou žádné velké extravagantní čachry, ale spíše jasné linie a jednoduché doplňky a boty, třeba balerínky, obyčejný svetřík a k nim vysoce česaný culík. Klasická kombinace černá-bílá je jasnou zárukou úspěchu.

Šaty s Peter Pan límečkem jsou ideální pro ženy, které rády ukazují hodně holé kůže, ale nechtějí působit vulgárně. I když pak vaše sukýnka bude dosahovat s bídou k půli stehnům, budete vypadat roztomile.

Pro inspiraci můžete kouknout třeba na módní ikonu Alexu Chung, která si je také oblíbila.

zdroje: asos.com, polyvore.com

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu