Fashion trend: Mašle, kam se podíváte

Fashion trend: Mašle, kam se podíváte

20. února 2012, mašličky, motýlci, mašle

Sponzorované odkazy

O tom, že jsou mašle trendy, netřeba spekulovat. Spolu s ostatními „základními“ potisky a ozdobami z pole módy vlastně nikdy neodešly, proto je výhodné se na ně zaměřit. Obzvášť pokud si potrpíte na nadčasové oblečení, které můžete stejně dobře nosit dnes i za několik let. Objevit se mohou kdekoliv, na botách, kabelkách nebo špercích. Na samotné oblečení si ji můžete i „uměle“ dotvořit, okoření váš outfit.

Myslíte si, že mašle u košile patří pouze k mužům? Pletete se! U žen působí velmi elegantně, roztomile a v podstatě vůbec ne mužsky. Některé košile se s nimi už přímo vyrábí (v trendy stylu 70. let), není ale nic lehčího než vzít si ji třeba k šatům sama, ať už krátkou nebo dlouhou. Pokud se chcete mužským šatníkem inspirovat, zkombinujte motýlka s košilí, vypasovaným sakem a botami na podpatku. Pokud se vrátíme zpět, je výhodou mít v šatníku alespoň jednu košili nebo top s mašlí. Hodí se k většině příležitostí a nemusíte se bát, že budete působit upjatě jako sekretářka. Vypadá skvěle jak k tužkové sukni, tak džínům, koženým kalhotám nebo kraťasům.

Díky šatům s uvázanou mašličkou u krku se spolehlivě vrátíte do dětství. Kdo by nechtěl dodat trošku nevinnosti?

A co mašle jako doplňky?

Jednoduché lodičky se ve vašem botníku sice neztratí, musíte ale uznat, že ty, které jsou ozdobené, působí slavnostněji a spolehlivě zachytí pohledy ostatních. Pokud si je koupíte, neprohloupíte, protože z módy nikdy nevyjdou. Tím samým případem jsou balerínky nebo letní sandálky.

Když v roce 2009 vyslal Marc Jacobs na mola modelky s čelenkami na způsob obřích králičích oušek, vzbudil šílenství. Všichni je chtěli mít a nosit, ale nakonec vystřízlivěli (kdo by proboha nosil zvířecí uši)? Do čela tedy nastoupila snesitelnější forma – mašle. Ty odvážnější sází na mašle větší než samotná hlava, těm umírněnějším stačí malinké, jaké nosí třeba hvězda z Gossip Girl, Blair. Chcete-li působit originálně, vůbec si ji na bok nedávejte a uvažte si ji sama vprostřed ve stylu Minnie Mouse. Budete k nakousnutí.

zdroje: asos.com, net-a-porter.com

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení a doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu