Semišové kabelky v zářivých barvách - to pravé pro jaro 2012

Semišové kabelky v zářivých barvách - to pravé pro jaro 2012

19. února 2012, semiš, zámiš, kůže, semišové kabelky, kožené kabelky, Roxy, psaníčka, batohy, tašky

Sponzorované odkazy

Myslím si, že málokdo ví, co je vlastně semiš za materiál. Semiš je pouze lidový název pro takzvanou zámiš, což je kůže vysoké lovné zvěře, jako jsou například srny, jeleni, sobi, kozy nebo ovce, která je vyčiněná rybím tukem. Využívá se především na výrobu rukavic, kabátů a dalšího galanterního zboží, kterým jsou také právě kabelky.

I když se dají semišové kabelky pokládat za velkou parádu, péče o ně zas až tak velká legrace není. Takovéto kabelky by se neměly vystavovat vytrvalému deštivému počasí a teplotě více než třicet stupňů pod nulou, která už ani u nás v Čechách není novinkou. Minimum a též i maximum, co můžete pro svou novou semišovou kabelku udělat, je koupit si ochranný sprej na její ošetření. Pokud je vaše semišová kabelka silně znečištěná, očistěte ji mýdlovou vodou s přídavkem čpavku. Pro osvěžení barvy vaší semišové kabelky můžete použít i obyčejný tekutý kondicionér, který nanesete na houbičku a snadno ho pak na semiš aplikujete.

Ze semiše se vyrábějí klasické kabelky, na které jsme v dnešní době zvyklí. Kabelky velké a malé, které používáme pro běžné nošení do práce nebo do města. Tyto kabelky či tašky si vybíráme podle svého vkusu a okolnosti. Kabelky přes rameno nebo jen tak do ruky. Určitě si mezi nimi vyberete a semiš si oblíbíte.

Semiš se dá hlavně u kabelek perfektně kombinovat s kůží, která je prvořadým materiálem pro výrobu všech kabelek. Společně se semišem však tvoří skvělou dvojici. Kabelka získá skvělý vzhled a jedinečnost. Semišovo-koženou kabelku nevlastní jen tak někdo, ale na první pohled zaujme všechny. Skvěle se vám bude hodit k jakémukoli oblečení, ať s ní půjdete ven v zimě nebo v létě.

Nejsou to jen klasické kabelky, co se ze semiše vyrábějí, ale také krásná psaníčka a malé kabelky pro slavnostní okamžiky jako jsou plesy nebo party. Semišová psaníčka a malé kabelky jsou strašně líbivé a roztomilé. Takové semišové psaníčko se vám jen tak nebude chtít pustit z ruky, jelikož víme, jak příjemný je semiš na dotyk. Semiš též krásně ladí se třpytivými doplňky, kterými jsou tato psaníčka a kabelčičky doplněny.

A v poslední řadě jsou tu také batohy, které se ze zámiše vyrábějí. Nejsou to samozřejmě ruksaky na horské tůry, ale roztomilé batůžky do školy nebo jen tak do města. Jsou velice příjemné na nošení, a jestliže je budete mít na zádech, budete nepřehlédnutelní. Takovéto semišové batůžky nabízí například oblíbená značka Roxy.

Zdroje: www.polyvore.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii kabelky a tašky a batohy.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu