Úzké pouzdrové sukně rozvlní vaše boky

Úzké pouzdrové sukně rozvlní vaše boky

6. dubna 2012, úzké dlouhé pouzdrové sukně, tužkové sukně, pozdrové sukně, sukně

Sponzorované odkazy

Ať už zabrousíte do jakéhokoliv časopisu, dříve nebo později zjistíte, že toto jaro móda velí nošení pouzdrových sukní. Jsou mimořádně trendy, ale trendem v pravém slova smyslu se vlastně ani nazvat nedají.

Jejich historie sahá až k počátku 20. století, kdy je do módy zavedl Paul Poiret. V době éry jejího nošení existovalo jediné pravidlo – čím přiléhavější, tím lepší, v sukních se proto mnohdy ani nedalo pohybovat. O jejich velký comeback se ve 40. letech zasloužil Christian Dior, který je do módy zavedl coby součást jeho „New look“ kolekce. Jejich úplný vrchol nastal v 50. letech, a od této doby patří ke stálicím šatníku, stejně jako univerzální bílá košile nebo malé černé. V dnešní době spíše převládají sukně v délce po kolena, zatímco dříve byly oblíbené ty delší, klidně až do půli lýtek. Pokud se tedy chcete odlišit, zkuste právě tuto vintage variantu.

Jaké jsou výhody pouzdrových sukní? Jsou elegantní, lichotí každé postavě, zvýrazňují sexy křivky a čiší ženskostí. Patří k absolutním must-have každého šatníku a pokud už nějakou máte, rozhodně si ji nedávejte na zadní police skříně. Pokud ne, tak to urychleně napravte. Pouzdrové sukně jsou skvělou investicí, nosit ji budete dnes stejně dobře jako za pár let.

V sukních z tuhých materiálů se chodí poměrně špatně, zato výsledek je úžasný. S každým krokem se vám krásně rozvlní boky a upozorníte na své sexy křivky. Pokud jste plnoštíhlá, je to jedině dobře, v sukni budete vypadat úžasně.

Možná vás napadne myšlenka, že takový tvar sukní se hodí spíše pro starší, což je určitě hloupost. Do černé klasické sukně vás nikdo nenutí, v obchodech kromě minimalistických kousků můžete najít i barevné vzorované sukně ozdobené knoflíčky nebo zipy.

Na tužkových sukních je přitažlivé to, že jsou skvěle variabilní a hodí se k nim téměř všechny druhy topů a bot, obzvláště k černé variantě. Spousta lidí si pojem pouzdrová sukně spojuje s business outfitem, tímto ale její využití nekončí, můžete si ji také dost dobře obléci na párty nebo třeba na nákupy. Boty na podpatku nebo balerínky jsou jasnou volbou.

Pouzdrové sukně jakékoli délky se dají nosit oběma způsoby – jak se zasunutým topem nebo trikem, tak přes sukni. První možnost si bezpodmínečně vyberte, pokud máte sukni s vysokým pasem, pokud chcete své nohy prodloužit nebo pokud „nemáte pas“- sukně vám ho pěkně vytvaruje. Druhou možnost volte v případě, jestliže si chcete prodloužit torzo. Zatímco zastrčený top vypadá ženštěji, obyčejně vytažený zase působí uvolněněji.

zdroje: asos.com, net-a-porter.com

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu