Jak se letos nosí pruhy?

Jak se letos nosí pruhy?

16. dubna 2012, pruhované šaty, pruhovaný top, pruhované oblečení, Pruhy, proužky, pruhovaný, pruhy a puntíky, pruhy a květinový vzor

Sponzorované odkazy

Pruhy patří k trendům, kde ze světa módy nikdy nezmizí. Jsou svěží, poutavé a odvážné. Najdete je ve stylu preppy, námořníckém a mnohdy i elegantním.

Navy pruhy

Námořnická modř je řazena mezi neutrální barvy. Což znamená, že se velmi dobře snese s jinými barvami, ale samozřejmě, stejně jako kterákoliv jiná barva s určitými barvami mnohem lépe vynikne. Opět jako každý rok mezi jarními trendy září známá trilogie bílá, navy modrá a červená.

Proužky však nejsou jen námořnickou výsadou, měly bychom si také připomenout, že je nosíme hlavně díky Coco Chanel, která porušila konvence a začala nosit pruhovaná trička. Možná proto jsou tolik oblíbená, hlavně ve Fancii odkud Coco pochází.

Jak nenosit pruhy

Nikdy nenoste pruhy na nejširší části. Opatrně s pruhovanými doplňky, dokáží také rozšiřovat. Pokud jste přes Vánoce trochu přibraly, vyhněte se šířce pruhů nad 1,5 cm.

Typy pro každého

Nejlepší jsou úzké svislé pruhy. Pruhy na pevných látkách jsou nejvhodnější. Kombinujte pruhy s puntíky a květinami.

Míchání vzorů – dovoleno

Puntík a proužek

Nemůžete se rozhodnout mezi puntíkem a proužkem, tak je zkombinujte. V poslední době jsem se do tohoto spojení zamilovala a přede mnou již mnoho návrhářů, kteří vytvářejí skvostné kousky s tímto spojením. Pokud se rozhodnete kombinovat dva oděvy nebo doplňky různých vzorů, dodržujte jednoduché pravidlo: „malý puntík, úzký proužek“.

Květiny a pruhy

Hlavními představiteli jsou Prada a Jason Wu, kteří se nebáli změn a ukázaly nám jak kombinovat dosud neobjevené – květiny a proužky. Při kombinaci vzorů se snažte vybírat proužky v barvě podkladu květin. A opět se držte výše uvedeného pravidla – malé květiny, úzké pruhy.

Typy

Klasické džíny s pruhovaným topem a šátkem pro ležérní vzhled.

Pruhované tričko, blejzr a džíny vytvoří nenucený elegantní vzhled.

Pruhované tílko zastrkejte do šortek s vysokým pasem, k tomu si vezměte velký klobouk a brýle, ať všichni ví, že sledujete trendy.

Zajímavý je i pruhovaný blejzr, který letos vyměňte za fádní jednobarevný.

Zdroj: www.asos.com, www.topshop.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu