Co ve vašem letním šatníku nesmí chybět? Háčkované a pletené topy a svetry!

Co ve vašem letním šatníku nesmí chybět? Háčkované a pletené topy a svetry!

20. května 2012, háčkované a pletené, topy a svetry, crochet, velká oka

Sponzorované odkazy

Naše babičky to dělávaly běžně a rády, a dodnes vzpomínají na své volné chvíle a ťukání jehlic, ale málokterá z nás se věnuje zálibám jako je pletení nebo háčkování. Je to ovšem velká škoda. Právě pletené a háčkované topy a svetry jsou teď nejvíc in. Pod pojmem pletené svetry si však nepředstavujte klasický kousavý vlněný tlustý svetr. Jde o žhavý trend letošní sezóny a čím větší oka top nebo svetr má, tím lépe. Žádná tlustá vlna, jen lehké materiály. Celkově tuto krásnou háčkovanou a pletenou módu můžete znát pod pojmem Crochet. Takže jestliže neumíte háčkovat ani plést, měla byste navštívit svou babičku. Tyto topy jsou ideálním letním kouskem, který ve vašem šatníku zaručeně nesmí chybět.

JAK NOSIT TYTO TOPY A SVETRY?

Pokud jste majitelkou plochého bříška, nebojte se si pořídit top nebo svetřík v Crop stylu (délka končící nad pupíkem). Čím větší oka top má, tím lépe. Skvěle vypadají svetry s netopýřími rukávy. Oblečte si pod něj barevnou podprsenku, džínové kraťásky a letní módní outfit je na světě. Háčkovaná a pletená móda jde ruku v ruce s hippie a etno stylem. Proto na to myslete, až budete vybírat doplňky. Zásahem do černého jsou pletené a korálkové náramky (klidně si jich vemte na ruku víc, vypadá to stylově), náušnice s peřím a masivní prsteny. Kabelku nejlépe s třásněmi anebo látkovou s etno vzory. Zajímavým doplňkem jsou květinové věnečky do vlasů (samozřejmě z umělých květin, ale vypadají téměř jako pravé). Háčkované topy bývají často ozdobeny spodním třásňovým lemem. Má to šmrnc a ikdyž se třásně na spodním okraji topů nosily už v devadesátých letech, jejich comeback je opět tady.

Pokud tedy neumíte plést ani háčkovat, nevadí. Můžete požádat babičku nebo kamarádku, aby vás to naučily. Jestliže zrovna neoplýváte větším množstvím volného času, mrkněte na e-shopy, kde zaručeně tyto topy a svetry najdete. Naše tipy jsou: www.nastygal.com, www.karmaloop.com a na www.fler.cz narazíte na ženy, které vám rády upletou jakýkoliv top či svetr na míru. V obchodních domech jako je H&M, C&A, Promod nebo Mango taky na pár kousků narazíte. Věříme, že jsme vás na léto inspirovaly a alespoň jeden top si pořídíte.

Zdroje: www.asos.com, www.nastygal.com, www.karmaloop.com

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu