Letní festivaly se blíží! Osvojte si festivalový look!

Letní festivaly se blíží! Osvojte si festivalový look!

17. května 2012, Festivaly, letní festivaly, festivalová móda, Coachella, Glastonbury, trendy, fashion trends

Sponzorované odkazy

Blíží se léto a s ním i letní hudební festivaly. Snad všechny zahraniční módní časopisy, velké e-shopy a i high street značky, které určují módní trendy, nás poslední dny zahlcují posty, články a fotografiemi tzv. festivalové módy. Spousta hudebních festivalů je dnes spíše než o hudbě o módě, nebo je zde móda stejně důležitá jako hudba. Jsou to hlavně slavné festivaly jako Coachella či Glastonbury, které jsou přímo módní podívanou a nejenom známé a slavné osobnosti se zde snaží, aby vypadaly co nejvíc cool. U nás se na festivalech zatím ještě hlavně užívá muziky a móda se až tak neřeší (samozřejmě kromě hip-hopových a jiných žánrově úzce zaměřených festivalů, kde je dress code téměř povinný), ale co není, může být a navíc je festivalový styl dost uvolněný i na to, abyste ho mohli nosit i jinam. A vězte, že v něm zazáříte jak při letním pikniku, tak i ve městě při kávě s kamarádkou. Osobně můžu říct, že festivalová móda se mi líbí již několik let, ale tento rok je to moje letní číslo jedna.

Na festivalu, i když jde také o parádu, jde hlavně o to, abychom se cítili pohodlně a o tom i festivalová móda je. Zajímavý koktejl vintage, bohémského a etno stylu, to jsou ty pravé ingredience pro festivalový look. A jaké kousky tedy tvoří tzv. festival essentials? V žádném případě vám nesmí chybět džínové kraťásky. Mohou být navíc ozdobeny cvočky, výšivkami a podobně. Velice stylové jsou džínové šortky s vysokým pasem, do kterého zastrčíte volné tričko s nápisem či logem oblíbené skupiny. Když už mluvím o topech a tričkách, k festivalovému looku se hodí jakékoliv volnější triko, asymetricky střižené topy či tzv. crop tops, které jsou absolutním hitem sezóny. Pokud tedy na to máte postavu, směle do nich. Tento rok vám nesmí chybět ani háčkované topy, vesty či tuniky, a to jak v bílém či krémovém provedení, tak i ve výrazných barvách jako je červená, žlutá, oranžová či fuchsiová. Jak už jsem se zmínila, etno a tribal motivy se k tomuto looku perfektně hodí, letos „frčí“ hlavně aztécké motivy a potisky, a to na čemkoliv. Kromě Aztéků, je velice trendy i móda severoamerických indiánů. Hlavně tedy, co se týče doplňků, jako jsou peříčkové náušnice a náhrdelníky či kabelky z oprané kůže s třásněmi. Pokud vsázíte spíše na vintage styl, můžete se vydat cestou grunge. Kožené černé křiváky vypadají skvěle s dlouhými barevnými sukněmi, můžete si být jisté, že vás nikdo nepřehlédne.

Co se doplňků týče, určitě nesmíte zapomenout na stylové sluneční brýle, v případě, že počasí nebude moc přát, se zase neobejdete bez holínek. Perfektním módním doplňkem je i slaměný klobouček a šátek, který, v případě, že vám bude horko, můžete i stylově zavázat za kabelku. Pamatujte na to, že festivalový look snese i daleko více náramků a náhrdelníky s většími přívěsky, samozřejmě záleží jen na vás, jak moc snesete a unesete.

Na závěr už mi nezbývá nic jiné, než jen popřát všem festivalům krásné počasí a hodně vydařené muziky a snad i pár těch vydařených outfitů.

Zdroje: www.forever21.com, www.nastygal.com, www.hm.com

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky a kabelky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu