Ploché sandály – to nejlepší pro horké letní dny

Ploché sandály – to nejlepší pro horké letní dny

23. května 2012, letní boty, dámské boty, dámské boty léto 2012, sandály bez podpatku, boty bez podpatku, ploché sandály, páskové sandály, letní sandály, dámské letní sandály

Sponzorované odkazy

Letošní trendy přinášejí nekonečné možnosti různých stylů a platí to i u obuvi. Na jedné straně jsou považovány za velký hit platformy a na straně druhé se objevuje stále více modelů plochých sandálů.

Dámské sandálky mají velmi často alespoň lehce vyvýšenou část podrážky v oblasti paty, jedná se o jakýsi mini podpatek. Někdy není ani na větší vzdálenost dobře rozpoznat. Takové sandály se vyrábějí již dlouho a nejedná se ani tak o trend, ale o vytvoření praktické a funkční boty. Pevnější podrážka a to zejména v oblasti paty se neopotřebí tak rychle.

Dnes už mají návrháři k dispozici velmi kvalitní materiály a tak si mohou dovolit více experimentovat. Jaro/léto 2012 přináší ve své nabídce ploché sandály v zajímavých provedeních. Nicméně již několikátou sezónu patří mezi velmi oblíbené sandálky „za jeden prst.“

Pořád platí, že méně je někdy více

plochých sandálů často pozorujeme prvky minimalismu. Úzká podrážka je k noze připevněna jen několika nenápadnými pásky, které nejsou ani barevně odlišné, ani je nezdobí výrazný detail. Takovýchto typů najdete letos na prodejních pultech opravdu velké množství. Ocení je zejména milovníci jednoduchého stylu a ti, co preferují „jedny boty ke všemu.“

Velmi oblíbené a na noze zajímavé jsou sandály s uchycením za palec. Vytvoří originální prvek outfitu, aniž by bylo nezbytné, složitě kombinovat oblečení a doplňky.

Sandály nebo žabky?

S minimalismem souvisí využití malého množství materiálu a mnohé sandály už jsou tak na pomezí neméně oblíbených žabek. Stačila by odstranit jedna páska a ze sandálků by se snadno staly žabky.

Originální ploché sandály

Letošní trendy opravdu upřednostňují více stylů. Jednoduché ploché sandály sice budou vykukovat ze všech výkladních skříní, ale příjemnou konkurencí jim budou originální a designově propracované ploché sandály. Mnohdy se jedná pouze o detail, ozdobu, kombinaci barev, zajímavé stylové provedení.

Ploché sandály určitě najdou místo ve vašem botníku. Vypadají stylově a v horkých letních dnech umožní pokožce nohou dýchat. Jen se vyvarujte delším túrám, aby se zbytečně tenká podrážka sandálků neničila.

Zdroj: www.polyvore.com . www.asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii letní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu