Black Angel’s Bar je mezi padesátkou nejlepších na světě

Black Angel’s Bar je mezi padesátkou nejlepších na světě

24. května 2012, Black Angel's Bar

Sponzorované odkazy

Black Angel’s Bar slaví úspěchy nejen v Česku, ale i ve světě. Britský týdeník The Sunday Times ho zařadil do letošního žebříčku nejlepších barů ve světě. Bar v suterénu hotelu U Prince na Staroměstském náměstí se tak stal jediným českým zástupcem v prestižním žebříčku.

Porotu nejvíce zaujal širokou nabídkou koktejlů, netradičním interiérem, ale i zdánlivými drobnostmi jako je pianista, který každý večer zpříjemňuje hostům posezení nad drinkem.

„Je to zřejmě poprvé v historii, kdy se český bar umístil takhle vysoko,“ upozorňuje šéfbarman Pavel Šíma.

Za slávu i za hranicemi může mimo jiné to, že má bar mezi patrony několik světově uznávaných barmanů. Jeho jméno tak po světě šíří například žijící legenda Peter Dorelli, odborník na molekulární mixologii Tony Coligliaro či Dale DeGroff, který je zakladatelem Muzea amerických koktejlů. A tito pánové se jen tak pod něco nepodepíšou.

Za úspěchem stojí kromě široké nabídky kvalitního pití také originální atmosféra baru a jeho stylizace do amerických třicátých let. A to se vším všudy, včetně koktejlů, které v té době byly „in“. Hosté tak mají možnost ochutnat v Česku nepříliš známé koktejly Old Fashioned či Sazerac. „Recepty jsme hledali ve starých knihách, aby byly co nejvěrnější,“ prozrazuje Šíma.

Barmani, kteří jsou oblečeni v dobových kostýmech, se během příprav nebojí experimentovat. Aktuální čtyřicítku základních koktejlů tak stále doplňují o nové přírůstky. Zapomeňte na obyčejné deštníčky a třásničky, na stole vám může přistát například drink v baňce plné voňavého dýmu z doutníku, ale také třeba v tubě od zubní pasty. A vyhrát si barmani, dokážou i s ledem. Obyčejných kostek se tu nedočkáte, do drinku si tak můžete hodit třeba ledový diamant nebo led plněný alkoholem. Kromě toho žije Black Angel’s Bar různými společenskými akcemi, oslavami či firemními večírky, na nichž se setkávají lidé všech společenských vrstev se svými známými a přáteli. Bar je pověstný svou diskrétností a proto není dovoleno v jeho prostorách pořizovat snímky. Kdo tam byl, potvrdí, že je hodně náročné tomuto požadavku dostát. Black Angel’s Bar se poprvé otevřel 23. listopadu 2010 a za rok a půl se mu podařilo odnést si nejedno ocenění. Před půl rokem byl například vyhlášen druhým nejlepším koktejlovým barem v Česku a své místo získal i v TOP 10 aktuálního vydání Maurerova Výběru Grand Bar.

Autorem článku je Ostatní. Článek najdete v kategorii cestování a gastronomie a gastronomie.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu