Smyslné, ženské i hravé – sukně a kraťasy z krajky

Smyslné, ženské i hravé – sukně a kraťasy z krajky

7. července 2012, krajkové sukně, krajkové šortky, sukně z krajky, sukně Mango, sukně Zara, šortky Mango, šortky Zara

Sponzorované odkazy

Již za časů našich babiček byla krajka velmi oblíbeným prvkem slavnostního oděvu. Užívalo se jí především k zdobení svatebních šatů a závojů. Postupně však upadla mezi širokou veřejností v zapomnění. Módní návrháři vždy krajku poměrně hojně využívali zejména pro módní přehlídky. Luxusní krajka se může pěkně prodražit a jedná se opravdu o exkluzivní zboží. Ovšem pokud se nám pod ruce dostane kvalitní krajka, dokážeme zajisté ocenit její krásu a přednosti.

V současné době se krajka vrací jako běžná součást oděvů a jedná se o velmi módní materiál. Využívá se nejen jako součást triček či šatů. Jednotlivé kusy oděvů jsou z krajky vyráběny v celé své kráse a těší se velké oblibě.

Popularitu a přízeň módních nadšenců si rychle získaly především sukně z krajky a šortky z krajky. Materiál působí něžně, ale zároveň provokuje všechny naše smysly.

Letos vede jednoznačně bílá a krémová krajka. Vznikají z ní originální modely sukýnek i šortek. Nejčastěji se jedná o mini délku a výšku do pasu.

Sukýnky nalezneme v áčkovém střihu nebo v rovném a krátkém provedení.

Ani černá nezmizela z prodejních pultů, jen si pečlivě barvu předem vyzkoušejte. Někomu černá krajka příliš nesedí a působí usedle.

Zároveň se začíná objevovat i výraznější krajka – oranžová, žlutá nebo tyrkysová. A jelikož léto vévodí barvám, může se taková sukýnka hodit.

Krajka ale nepůsobí vždy pouze elegantně. Je pravdou, že celkově daný oděv zjemní či zvýrazní, ale záleží také na střihu, případně na použitém spodním materiálu. Krajka se převážně využívá jako vrchní materiál, jako jakýsi zdobící prvek.

Neméně často se setkáváme s háčkovanými šortkami a sukýnkami nebo s originální výšivkou. Zdobné prvky jsou zkrátka v módě.

Krajkové šortky a sukýnky jsou jemným, ale zároveň lehce provokativním prvkem každého šatníku.

Zdroj: www.asos.com , www.mango.com, www.zara.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu