Co na hlavu v létě? Inspirujte se!

Co na hlavu v létě? Inspirujte se!

19. července 2012, čelenky do vlasů, květinové čelenky, vlasy, účesy, trendy účesy, letní účesy, festivalová móda, festivaly, doplňky, klobouky, řetízky, čelenky, turbany, vlasové ozdoby

Sponzorované odkazy

Festivalová sezóna už nám běží v plném proudu. Hledáte inspiraci, jak se na takovou událost obléknout a jaké se zrovna nosí doplňky? Máme pro vás pár bezva nápadů „co na hlavu“, které se vám budou zaručeně líbit a budou vás především bavit. Pojďme se podívat, co je nejvíc trendy a čím na festivalech okouzlit.

NÁPADITÉ KLOBOUKY

Slaměný klobouk by vám v letní výbavičce neměl chybět. Ochrání vás před ostrým slunečním zářením a zároveň vám v něm nebude příliš teplo na hlavu. Který je ten pravý? Vyberte si, co vám nejvíc sluší, co vás baví. My osobně doporučujeme slaměný klobouk v kovbojském stylu anebo klasický slamák – čím větší, tím lepší. Oživit jej můžete barevnou stuhou. Jestliže na slamáky moc nejste, zvolte jiný druh klobouku. Může to být klobouk připomínající buřinku nebo baret, může mít jakou barvu chcete a pokud milujete extravaganci, tím lépe. Lidé si vás na festivalu určitě zapamatují.

ČELENKY A ŘETÍZKY DO VLASŮ

Klasické čelenky nikdy nevyjdou z módy. Ať už z plastu, kovu nebo látkové. Obzvlášť roztomile působí gumové čelenky s mašličkou na boční straně. Čelenku můžete oživit i květinou nebo štrasovou ozdůbkou. Rovněž můžete použít i brož. Buďte vynalézavá! Noste, co je vám nejmilejší. Letošním obrovským hitem jsou cvočky a ani čelenkám se nevyhly. Inspirací byla samotná socha Svobody. Přínášíme vám proto malou ukázku, jak takové čelenky nosit.

Dalším žhavým trendem jsou orientální řetízky do vlasů. Působí exoticky a vdechnou vašemu outfitu tajemný blízkovýchodní nádech. Řetízek se nosí samotný podél obvodu hlavy anebo propojený s obvodovým řetízkem přes temeno hlavy.

MINITURBANY, VĚNEČKY A OSTATNÍ OZDOBY

Miniturbany, opět inspirované blízkým východem, si získaly na oblibě. Sice vás před přímým sluncem neochrání úplně, ale aspoň částečně a vypadat budete úchvatně. Noste je uvázané přes vlasy s uzlem nebo přesmykem na čele, konce šátku nebo šály pevně svažte a zamaskujte, aby nešly vidět. Pokud máte šátek nebo šálu delší, konce můžete nechat splývat s vlasy. Působí to uvolněným hippie dojmem.

Roztomilým doplňkem jsou věnečky do vlasů z umělých květin, ovšem vyrobit si můžete i věnec živý, ale ten vám bohužel víc než pár dní nevydrží a může se rozpadat. Ač máme věnečky fixované v paměti jako romantický doplňek už odmala, možná vás překvapí, že se v současné módě nosí převážně k rockovým a vintage outfitům.

Vlasy můžete dále ozdobit nápaditými sponkami, mašlemi, stuhami, péřovými ozdůbkami, korálky, atd. Zkrátka každá si najde to své. Pokud jste šikovná, vyrobte si svou originální a osobitou ozdobu do vlasů.

Zdroje: www.nastygal.com, www.asos.com, www.karmaloop.com

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii doplňky a vlasy a účesy.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu