Hipster – alternativní životní styl na plné obrátky!

Hipster – alternativní životní styl na plné obrátky!

25. července 2012, hipster, alternativní móda, zdravý životní styl

Sponzorované odkazy

Hipster je jedinečná subkultura, pro níž je typické „jít proti proudu.“ Specifický je pro ni alternativní životní styl, který se odráží v jejich stylu oblékání, poslechu nezávislé hudby nebo v politických názorech.

Hipsters milují kulturu a mohou ji konzumovat v nekonečném množství – divadlo, koncerty, poezie a další. Velmi důležité je životní prostředí a zdravý životní styl. S tím souvisí například nákup zdravých potravin či jízda na kole. Jezdit jako hipsters v autě (nebo ho jen vlastnit) není příliš žádoucí. Mezi oblíbené autory knih patří Jack Kerouac, Alan Ginsburg nebo Norman Mailer. Hipster také rádi sledují alternativní filmy a zcela nezbytnou součástí je psaní vlastního blogu.

Výrazný styl oblékání hipster

Móda hipster je na první pohled hodně hravá, někdy až provokativní a celkově ji ovívá vzduch alternativního životního stylu. Často si myslíváme, proč mají na sobě něco, co nejde vůbec dohromady? Jenže o to právě ve stylu oblékání často jde.

A jaké jsou typické znaky hipster stylu oblékání? Především úzké skinny džíny, které nosí zejména muži. Čím užší tím lepší. Dívky dávají přednost legínám, ideálně s výraznými puntíky nebo pruhy. Vršky jsou výrazné, vtipné, ale také v kovbojském stylu – tedy kostkované košile nebo zajímavé vesty. Hipsters jsou milovníci přírody a ani na tričkách jim proto často nechybí potisky zvířat či lesů.

Dalším typickým prvkem jsou velké brýle (sluneční i dioptrické). Mezi nejoblíbenějšá patří Ray Ban Wayfarers v barvách duhy.

Kovbojskému stylu neunikly ani boty. Hipster nosí rádi také Converse tenisky, jakékoli boty ve vintage stylu a nebo proslulé Martens.

Vintage styl se celkově promítá do stylu oblékání hipsters. Velké květované tašky, květované šaty, vintage doplňky…

Hudba také podléhá životnímu stylu hipsters

Nezávislá hudba a zcela běžné zakládání vlastních kapel. Další prvky charakteristické pro subkulturu hipsters. Setkáváme se zejména s oblibou tzv. garage rock nebo s punc rock.

Výběr potravin je pro hipster velmi důležitý

Hipsters není pouze styl oblékání nebo hudby. Jedná se především o životní styl a životní postoj. K tomu neodmyslitelně patří stravování. Hipsters jsou vegetariáni a navíc preferují pěstování vlastních potravin. Navštěvují obchody se zdravou výživou, bio trhy i farmy.

Ovšem zároveň jsou velkými požitkáři a potrpí si na dobré jídlo. Mezi nejoblíběnější potraviny patří na příklad jídla z asijské kuchyně.

Hipsters je jedinečný styl, díky kterému nikdy nesplynete s davem.

zdroj: www.asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu