Nebuďte lhostejní!  - Péče o vlasy v létě

Nebuďte lhostejní! - Péče o vlasy v létě

1. července 2012, barvené vlasy, léto 2012, péče o vlasy v létě, vlasová kosmetika, šampon, kondicionét, vlasová kůra, UV filtr, vitamín A, vitamín B, kšiltovky, klobouky, pokrývka hlavy, dovolená u moře

Sponzorované odkazy

Léto je snad tím nejhorším obdobím pro naše vlasy. V létě dostávají vlasy pořádně zabrat a není to jen slunečním zářením a vysokými teplotami, ale také chlorovanou vodou či slanou mořskou vodou. V létě se snad nesetkáme s žádnými příznivými podmínkami, které by mohly našim vlasům prospět. Vlasy jsou velmi slabé, bez života a náchylné na lámání a vypadávání. Avšak některým lidem, kteří mají problémy s lupy, může být naopak léto prospěšné. Slaná mořská voda a tropické slunce působí na suchou pokožku velmi dobře.

Vůbec nejjednodušší a nejklasičtější ochranou vašich vlasů je správná pokrývka hlavy, se kterou v létě nemůžete určitě nic zkazit. Vlasy jsou v ní před silným slunečním zářením mnohem lépe chráněné. Spojíte tak módní s užitečným. Nějaký krásný klobouk, kšiltovku či šátek si můžete vybrat v některém z našich článků o pokrývkách hlavy pro léto 2012.

Stejně tak důležité je dopřát vlasům potřebnou dávku vitamínů. Velice příznivé vitamíny pro vaše vlasy jsou vitamíny A, B a také zinek. Přijímat tyto vitamíny můžete v podobě kapslí, které zakoupíte v drogeriích či v lékárnách nebo klasicky v podobě jídla a tekutin. Vitamín A obsahují ne moc oblíbené potraviny, jako je rybí tuk, játra, brokolice, špenát, kapusta, ale také naopak chutné melouny, meruňky nebo třešně. Jestliže chceme našim vlasům dodat vitamín B, který zajišťuje ochranu před UV zářením, omezuje vypadávání vlasů a tvorbu lupů, můžeme zkusit konzumovat kvasnice, maso, sýry, luštěniny, ořechy, celozrnné obiloviny, ale také pivo. Hlavními zdroji zinku v potravě jsou mořští živočichové a to zejména ústřice, mléko, vaječné žloutky a tmavé maso.

V létě byste měly nahradit svou běžnou vlasovou kosmetiku za kosmetiku, která obsahuje UV filtr. V letním období by to neměl být jen šampón s kondicionérem, který byste měli používat. Bude zapotřebí svým vlasům dopřát o trochu více času a opatřit si obnovující masku, vyživující olej, ochranný fluid na konečky vlasů, každodenní UV ochranu na vlasy, lak na oslabené vlasy a tak dále. Je jen na vás, jak moc si svých vlasů ceníte a jak chcete, aby na podzim a v zimě vypadaly. Čím více péči o vaše vlasy v létě zanedbáte, tím větší s nimi budete mít problémy v zimě, což je mimochodem další velmi těžké období pro vlasy.

Dvakrát tolik práce s vlasy budou mít potom lidé, kteří si je barví. V létě je velmi těžké uhlídat barvené vlasy, aby si uchovaly svůj stálý odstín. Nabarvené vlasy jsou také mnohem více náchylnější na poškození od slunečního záření, chloru a soli než nenabarvené. Rozhodně si tedy před dovolenou nebarvěte vlasy! Na ní byste poté mohli vypadat úplně jinak, než když jste tam přijeli. Na barvené vlasy v období léta používejte rozjasňující ochranné mléko, sprej pro lesk, ochrannou masku a krém.

Dalšími radami, které pomohou vaším vlasům v tomto těžkém období jsou: omezte oblíbené fénování a žehlení vlasů; omezte též pobyt na slunci, a to alespoň v hodinách, kdy slunce září nejvíce; po plavání v bazénu a moři si vlasy opláchněte nechlorovanou vodou a alespoň jednou v létě navštivte svého kadeřníka a poraďte se s ním, jak se o svoje vlasy správně starat, protože každý typ vlasů přece jen vyžaduje jinou péči.

Zdroje: www.polyvore.com www.krasa.cz Pixland / Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii kosmetika, vlasová i tělová a vlasy a účesy.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu