Reklamní kampaň Louis Vuitton pro sezonu jaro/léto 2013

Reklamní kampaň Louis Vuitton pro sezonu jaro/léto 2013

4. ledna 2013, Louis Vuitton

Sponzorované odkazy

Reklamní kampaň Louis Vuitton pro sezonu jaro/léto 2013 jde ve stopách předchozích kampaní v tom ohledu, že – s obrovskou péčí věnovanou detailu – reprodukuje atmosféru módní přehlídky. V tomto duchu vznikly i kulisy pro reklamní snímky – žlutobílý šachovnicový vzor odkazující na tradiJacobs ční kostku Damier. Vytvořil je francouzský konceptuální umělec Daniel Buren, s nímž umělecký ředitel značky Louis Vuitton Marc Jacobs spolupracoval i na produkci módní přehlídky.

Kampaň nafotil ve svém ateliéru v New Yorku fotograf Steven Meisel. Figuruje v ní 12 začínajících modelek, jejichž hvězda stoupá prudce vzhůru. Většina z nich se již v říjnu objevila na přehlídkovém mole v podobných modelech a se stejnými kabelkami. Marc Jacobs komentuje: „Vždy jsem měl velmi rád dílo Daniela Burena. Inspirací pro proporce modelů mi bylo Les Deux Plateaux, různobarevné, jinak vysoké pruhy, v pařížském Palais Royal. Napadlo mě, že poslat dívky na molo v párech, jako ‚dvojčata‘, posílí motiv opakovaného vzoru, který je v této sezoně klíčový. Někdy se jednalo o naprosto identická dvojčata, jindy byly dívky každá jiná – v outfitech s různými délkami – mini a midi nebo midi a maxi – jako ty různě vysoké sloupy.“

Daniel Buren dokonce dohlížel na výrobu a instalaci studiových kulis v New Yorku. Potěšilo ho, že jeho spolupráce se značkou Louis Vuitton trvá i nadále. „Nikdy jsem nedělal něco podobného, takže to pro mne byla vítaná nová zkušenost,“ hovoří Buren. „Také mě překvapilo – a to protože některé mé projekty trvají roky, než jsou hotové – jak rychle se lze posunout z fáze první skici do fáze hotových kulis. To se mi velmi líbilo.“ Umělec také navrhne výlohy pro vybrané značkové obchody Louis Vuitton. Výlohy od Daniela Burena budou mít premiéru společně s novou kolekcí v březnu 2013.

Reklamní kampaň Louis Vuitton pro sezonu jaro/léto obsahuje tři jednostránkové a šest dvoustránkových vizuálů a speciální vizuál zaměřený na boty z dané kolekce a představí se v únoru 2013 na stránkách světových magazínů.

Fotograf: Steven Meisel
Vlasový styling: Guido Palau

Styling: Karl Templer

Makeup: Pat McGrath

Autorem článku je Ostatní. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu