Pánské košile do obleku

Pánské košile do obleku

25. ledna 2013, košile, pánské košile, košile do obleku

Sponzorované odkazy

Věděli jste, že košile byla dříve součástí spodního oblečení? Pokud ano, určitě víte, že dnes platí totéž co dříve – muž neodkládá sako a nezůstává pouze v košili, obzvláště ve společnosti dam.

Bílé košile

Bílá košile je důkazem nejen čistoty ale i noblesy. Dříve ji mohl oblékat je gentleman nebo šlechtic.

Barevné košile

Bílé a modré košile jsou sice základ šatníku, protože s nimi můžete vhodně doplňovat mnoho obleků. Však místo byste si měli najít také pro šedé košile, které vypadají výborně v tmavě modrých oblecích.

Pruhované a jinak vzorované košile

Proužek na košilích přišel do módy koncem 19. století, do té doby budily vzorované košile pocit maskování nečistoty. Pokud si vyberete vzorovanou košili, přesvědčte se, že vzor navazuje – mezi ramenní částí průramku a vsazovaným rukávem.

Jak vybrat správnou košili do obleku

Košili si vybírejte podle toho, kam ji budete nosit. Košile jednobarevná nebo s decentním vzorem se hodí do společnosti a odvážnější se vzorem pro volný čas.

Košile s krátkým rukávem se do obleku nikdy neobléká, ani v horkém létě. Do proužkovaných, kostkovaných a jinak vzorovaných obleků se hodí jednobarevné košile.

Dbejte na to, aby měl límeček výztuž, a to nejlépe odnímatelnou. Výztuž zajistila správnou klenbu a zabránila ohýbání špiček, což oceníte hlavně, když si uvážete kravatu.

Střih volte podle postavy, štíhlí muži si mohou dovolit slim-fit košili a silnější by měli volit košili se sklady na zádech, které navíc umožňují více prostoru pro pohyb.

Zaměřte se na detail. Dle tvaru límce si vybírejte vázání kravaty a dle tvaru obličeje zase tvar kravaty. Dalším důležitým detailem je manžeta košile, která by měla být zpod rukávu saka vidět na dva centimetry.

Kravata je zajímavý detail a oživení celkového vzhledu. Příliš pestrá kravata působí cirkusově a černá zase smutečně. Nejlépe působí decentní šikmé proužky.

A na závěr kapsy. Protože je kapes na saku více než dost, můžete je na košili do saka vynechat, a to hlavně pokud se chystáte na formální událost.

Zdroj: www.asos.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu